Pathfinder, I, Robot och Rush Hour 3

Jag och Eve har börjat kolla på alla Kevin Smith-filmer i kronologisk ordning. Först Clerks, sen Mallrats och så Chasing Amy. Nu har vi Dogma, Jay och Silent Bob Strikes Back, Clerks 2 och Jersey Girl kvar. Så jävla bra filmer så det är sanslöst. Chasing Amy är ganska seg, men det är ju inte menat som en komedi i samma anda så det kanske inte är så konstigt.

Bra tant 2000:
En kvinna hade förlorat vårdnaden om sina barn till sin ex-man för ett par år sedan. Hon kontaktar kvinnojouren, folk gömmer henne och skriver in ungarna i en skola under falska namn (rektorn var med på det) så att de inte får träffa farsan sin på över två år. Två år! Nu fick polisen äntligen tag på morsan och två av kvinnorna som gömt henne får sitta ett halvår i fängelset. En av dem intervjuades och hon tyckte det var jättekonstigt. Helt sjukt hur hon kunde bli straffad för att ha gjort någonting utan att det var för egen vinnings skull, hon hade ju bara hjälpt en kvinna i nöd och nu har ju domstolen förstört för hela kvinnojouren. Hallå!! Kanske ni skulle tänkt på innan ni började GÖMMA BROTSLINGAR! Dumjävel. "Nä, vi visste inte att hon inte hade vårdnaden om barnen". Yeah, right. Det var kanske därför hon ringde kvinnojouren istället för polisen när farsan ville ha ungarna? Sjuka, sjuka kvinnor i en sjuk, sjuk värld. Hade det varit tvärt om, att farsan rymt med barnen hade de väl skrikit om kastrering och dödsstraff, men nä. Nu var det mamman som trots att hon ansetts olämplig av domstol att ta hand om sina barn kidnappade dem och gömde sig. Moral är bra så dubbelmoral är dubbelt så bra?

Sett mer film idag. Först Rush Hour 3 och den var väl som väntat. Har alltid gillat Rush Hour-filmerna och vet inte varför egentligen. Kanske för att Chris Tucker är så jävla sämst på allt han gör men ändå tar åt sig all cred när saker går bra ändå. Det är roligt.
I, Robot gick på tv och jag missade början men kollade ändå klart på den. Den var seg och inte speciellt bra faktiskt.
Pathfinder trodde jag skulle vara bättre. Lite skön indianslakt vikingstyle tänkte jag, men den var seg och jobbig och första CDn hade jag inga subs på de isländska delarna (vikingarna pratar isländska dårå) till, så kan hända att jag missade något också. Men den handlar om en pojke som överlever när hans båt crashar och blir uppfostrad av indianerna och så kommer fler vikingar tillbaka och han ska döda alla som hämnd för att de slaktade hans indianby typ. Ett par riktigt gross sener, men annars så var det mest... Ja. Segt typ.

Julgalan...

Idag vaknade jag upp helt groggy och kände direkt bakisångesten komma som en ren reflex. Vad gjorde jag egentligen igår för att må såhär dåligt? Sen slog det mig. Jag var nykter. Jag jobbade från 12.00 till 03.10 på den där jävla Julgalan och det var hemskt. Fylla 5900 glas med vatten ur en trädgårdsslang, ställa ut nästan hundra bord efter att ha blivit tillsagd att byta om till skjorta, servera massa jävla idioter i flera timmar, bli döv när galan väl drar igång, lyssna på kassa låtar av dåliga artister (okej, inte ALLA, men ändå, ett många), och sen efter allt är klart, lyfta, bära och ta ner scenen och lasta stora tunga lådor i en lastbil ("hey! du ser stor och stark ut, in i lastbilen!").
   Sen när vi skulle sluta klockan tre så var det tydligen inte ett alternativ tyckte en snubbe, som förmodligen inte ens jobbade där utan bara var en rövslickare. "Nä, 12-04 är passet som finns". Yeah, right tyckte vi. Vi hade ju fått höra 3 så jag och Nisse gick. De andra väntade på att han skulle komma tillbaka efter att ha "diskuterat" med våran kontakt. Vi och en tjej, som också skulle sluta 3, gick istället till kontoret där hon var och sa "Tack, men nej tack. Vi drar nu". "Ja, tack för idag då" var hennes enda kommentar och idioten fick stå där med öppen mun och se idiotisk ut. Skönt. Hon hade ju dessutom försökt muta oss med tre ölbackar (typ 4 flaskor var) om vi var kvar till fyra, det såg vi som ett klart tecken på att vårat pass var slut

Det bästa var ändå Jerry Williams. När man se honom stå och sjunga Det stora Vemodet så ser han ut som om han är mitt i en blandning av en orgasm och en hjärtattack i hela låten, men satan så bra han är. Typ 200 år gammal så rockar han fortfarande röven av allt från Brolle Jr. till Marcoolio som om de bara vore en fjärt i rymden. Jerry är kungen.

Roligaste var annars när jag hade brottats med Sasha och gjort illa axeln (kvart i 3) och sen efter tre så tyckte någon liten irriterande gubbe att vi skulle bära några jävla stativ.
"Nej, vi har slutat nu."
"Men kom igen för helvete! Är ju bara några sketna stativ!"
"Ja jag kommer då inte bära, jag är skadad", tyckte jag när de andra lommade iväg med sänkta huvuden, jävla strejkbrytare. =P
*förvånad min* "Ja, jag är också skadad, men jag ser iaf till att få jobbet gjort." *bittert mumlande*
"Ja, men jag tänker då inte förstöra min kropp genom att arbeta någon annans företag när jag egentligen skulle vara på väg hem utan att få se en enda spänn för mitt arbete."
*total chock över att någon faktiskt sa emot en av de som jobbade där, de är mer vana att med nazistisk precision domdera ut ordrar och äta upp de som inte lyder direkt (tro mig, en del av tjockisarna ÄTER faktiskt barn!)*
Sen lommade han iväg iaf och såg skitsur ut och jag var lite nöjdare över att ha lyckats göra iaf en av de där gubbarnas dagar lite sämre. Mmm...

Åh, sen sov jag 12 timmar inatt. Förmodligen därför jag är så groggy, men det var skönt.