Julklappar

Sitter här innan träningen och väntar på att Martin Segduscharen Frödin ska bli klar så jag kan hämta min hockeysvettshirt som kan vara det äckligaste plagget i hela kommunen. Mein gott. En dusch ska inte behöva ta mer än 5 minuter, allt över en halvtimme är sjukligt. =P

Tog en fantastiskt trevlig fika på stan idag med en väldigt teknoparanoid (men bra ändå) tjej, och sen så blev det av för att leta de första julklapparna. Som väntat så var det ungefär 40% billigare att handla på internet och det är lite synd. Jag tycker det är roligt att köpa med sig saken hem direkt så man kan lägga allt på hög och titta på hur jävla givmild man egentligen är. Hittade en iaf, men det är ändå inte samma sak. Får kolla mer på storheden sen. Men eftersom jag får så bra önskelistor i år så är det typ bara morsans kvar. Det är nice.

Dagens t-shirt tycker jag beskriver mig i ett nötskal bara.


Ho, ho, fucking ho!

Dagens budskap kommer från en fin liten skylt:


Vissa borde verkligen ta åt sig och göra sig lite mer jävla älskvärda, för det är inte lätt alla gånger. Ord << Handling är ju också något man kan tillägga.

Idag hade jag och Mart ett litet äventyr när vi skulle till karosseriet för att hämta Optimus. Istället för att gå den långa, tråkiga vägen runt sjön så pallrade vi oss rakt över isen. Det var inte så spännande iofs, mer skönt att ha lite hård sjö under sig igen, trots skridsko eller pimplingsbrist, men vägen mellan sjön och vägen (tihi) var inte lika lätt. Efter sjön var det ännu värre. Meterdjup snö och gammal rutten vass och trädgrejnar och snårigt och släntar och så ett halvt stängsel med en trasig dörr... Oj oj oj, det var tråkigt nog det roligaste hittills på veckan. Men var iaf nice att få hem lillbubben, som nu dessutom går BÄTTRE än när vi fick honom eftersom tomgången också är fixad. Life is beutiful på bilfronten.

Idag har jag varit i stort sett ledig, det betyder sovmorgon, jobba med en kurs medans Mike är borta, jobba med dödskursen när han kommer hem och sen komma på att jag glömt bort min tredje kurs helt och hållet. Får ta tag i den imorrn då jag också är "ledig". Sen ska det fikas, oj vad det ska fikas, med Theres som jag inte träffat på år och dar typ. Eller ja, jag har väl knappt kännt henne i år och dar, men det var ungefär så länge sedan vi gjorde något, så det blir bra det också hoppas jag. Så körde vi igenom de sista jullåtarna på snaps idag också, innan gemensamma repet på tisdag.
   För er som inte vet, kommer inte ihåg om jag skrivit det, så är jag ju med i skolans bästa manskör nu, Snapsakademien, och vi ska ha en gemensam julkonsert med det två andra körerna på skolan, Aurora och Norrklang. Första gången iaf jag är med och sjunger altar och sopraner eller vad de ljusaste pojk och flickstämmorna nu heter egentligen. Ska bli riktigt kul iaf. Plus att det är lite manlighetspoäng att petas ner i mörkaste basen också, eftersom det bara finns en nu när vi inte bara är killar längre. Men vi har tenorerna och där är jag iaf inte. =P Så torsdagen den 12e december klockan... 19.30 kanske? Så ska det sjungas som Satan. Hoppas ni söderifrån bokar flyg upp så ni får vara där, för det kommer slå Tommy Körberg i Globen vill jag lova. Det lär ju gå flyg efter 21.00 hem så ni behöver inte ens missa en hel dag. =P

Gårdagens och dagens tröja spinner vidare på tema sex och snusk, och jag vet inte om det är M som dragit ner mig i fördärvet, även om hon ibland pratar när hon borde vara tyst, eller om det bara är slumpen men på de två senaste har det blivit lite mer av ett focuserat tema.

Gårdagens är lätt att feltolka, men det är ju alltså inte JAG som ska ge. Jag har ett jobb, för att vara så här cool och hård är ju ingenting som bara händer.



Dagens hade jag på mig mest för att jag tänkte plöja igenom allihopa och idag var ju ändå bara en sitta-hemma-och-sunka-dag. Annica sa igår att "Men har du sådana där tröjor får du ju förvänta dig att folk stirrar när de läser!". Den här är väl mer att de stirrar för att de tycker att man är en idiot. Men jag tyckte den var hysteriskt rolig när jag köpte den, och lite rolig är den fortfarande.


Har ju en till på samma tema men spar den nog till 1a december, då skulle man tydligen ha grönt på sig för att stöjda miljön, hur fan nu det ska hjälpa.

Paradox-listan blir nog mer en helggrej tror jag. Det finns för få för att jag ska kunna slänga iväg alla på en gång och inte suga på karamellerna som de ändå är så länge som de förtjänar. Mmm... G33k...

Monday Blues

Tja, inte så mycket att säga, rätt standard liv. John Lennon är förlåten av vatikanen efter att ha blivit felciterad i 40 år, Steen är tradad från Toronto, själv så missade jag ett par träningar och fick inte napp trots smashing outfit. Däremot så var det en kvinna där som verkade vilja ha blodvite, men det fick hon minsann inte. Idag har jag bara varit sjukt seg och hängig hela dagen. Helt magiskt. Orkar fan ingenting.

I helgen har jag sunkat runt i en gammal klassiker jag köpte på en festival, Hultsfred tror jag. Idag har det varit lite mer snuskbudskap. Någon paradox orkar jag dock inte för är alldeles för seg för det.





Inläggen bara haglar!

Hysteriskt bra kille! Ryan Airs VD har slängt sig med ett par helt osannolika uttalanden. Bland annat heter deras nya satsning på första klass-komfort "Beds and Blow jobs" eftersom avsugningar är en statussymbol och han kan inte tänka sig ett bättre sätt att spendera en fem timmar lång flygresa. Bildligt talat då. För några äkta avsugnar är det ju inte tal om. Däremot så tycker ju Birgitta Ohlsson (C) och Gudrun Schyman (fi) att man ska bojkotta Ryan Air. Dels pga av det här och del pga av sexistisk reklam. Hans reaktion var att, på en presskonferens här i Sverige, kalla Birgitta Ohlsson för humorlös, tråkig och idiot. Läser man hela artikeln så får man även hans fina syn på miljön i slutet. En frisk fläkt bland alla tråkiga företagsledare skulle jag säga!

Ny telefon

Så kom den då. Dagen då min telefon klappade ihop totalt. Det var jobbigt på ett sätt, men å andra sidan så har jag en splitt ny där jag hör vad folk säger när de ringer och som faktiskt har en ringsignal. DET, det är nice. Kameran är kass men den är bättre som mp3-spelare och jag fick med en cool liten högtalare som har asbra ljud i förhållande till sin storlek. Mmm... Teknik...

Dagens t-shirt är en halvgammal en, som jag köpte mest för att det är en Fruit of the Loom-logga i mitten och den påminner mig om min jättegamla bruna tröja som Johne hittade åt mig bakom en tvättmaskin på IP. Good old days. Plus att den har ett budskap:



Ingen paradox idag, det är ju ändå fredag, så istället bjuds här på Professor Wikipedia! En fantastiskt bildad man:


El Experimento!

Eftersom jag läser en kurs om enkäter, intervjuer och eperiment så tyckte våran lärare att det vore bra om vi gick på hennes kollegas experiment/undersökning. Sure, free lunch tänkte jag, men som alla vet, there is no such thing as a free lunch. Först var det dags för ett koncentrationsexperiment, gick inte så bra när jag var trött direkt. Sen några frågor i en enkät. Var väl rätt standard. SEN kom det roliga. 15 minuter med stillbilder tagna i närområdet. Kan inte säga vad för bilder, kan ju sabba resultaten om någon annan som ska göra testet läser här, men det var iaf på olika miljöer och inte en människa med. Vissa kom flera gånger. I 15 minuter. Gick ändå helt ok, sen fyllde jag i resten av formuläret och gjorde koncentrationstestet igen. Så långt så bra. Sen gjorde vi om ALLT en gång till. Samma formulär, andra bilder men ändå 15 jävla minuter. Kändes som en timme. Koncentrationen sista gången vi gjorde det lilla experimentet var ju inte på topp direkt. Men det tog 50 min och jag fick en lunchkupong på centrum iaf, så det får väl vara värt det. Jag har fått mindre för att ha haft tråkigare så.

Idag började vi också rita på våran detaljskiss av barnvagnsvaggaren vi gör. Från 13 till 18. Eller ja, skittråkig föreläsning som jag lyckades somna på, trots Power King, pass 3, men sen satt vi till och med pass 5. Spårade som vanligt ur lite grann och här har vi förutom massa amplitudförändrare, teleskopstänger och fästen med inbygda glidlager även en rotationslänk som blev någon slags mask som visade ungefär vad vi kände då. Ett artistiskt sammarbete av mig och Micke.

 

Dagens t-shirt blev lite generic g33k, en gammal favorit i repris kan man säga. There's no place like 127.0.0.1.


Dagens paradox... Nu ska vi se, får ta en kort idag också eftersom jag är trött efter träningen. Hempels paradox, även kallad Raven Paradox på engelska, och den handlar om logisk induktion strider mot mänskligt förnuft.
 
Hempel beskriver paradoxen genom att göra en hypotes om att alla korpar är svarta. Detta betyder, inom logiken, att det är samma sak som att säga att alla icke-svarta ting är icke-korpar. Detta betyder att om man tittar på massor av korpar som är svarta så stärks ens tro på att alla korpar är svarta. Men, det betyder också att om samma person undersökte väldigt många röda äpplen och visste att alla icke-svarta saker är icke-korpar, så skulle han också, enligt logikens lagar, bli mer övertygad om att alla korpar är svarta. Så enligt logisk induktion så kan man grovdra det helt enkelt med att säga "Idag såg jag ett rött äpple, det betyder att alla korpar är svarta".
   Ett fulare exempel är en dikt av Gelett Burgess:
"Jag har aldrig sett en lila ko
Men om jag såg en
Skulle sannolikheten för att alla korpar är svarta
Ha en bättre chans att vara ett? ".
   Inom vetenskapen används induktiva resonemang ofta för att ge stöd åt fysiska lagar, som gravitationslagen, som ofta baseras på ett näst intill oändligt antal observationer, utan motexempel.

Motsatsen, eller ja, motsats är väl fel ord men jag är trött, är för övrigt Cygne noir (franska för svart svan). Det innebär att göra någonting som ansetts omöjligt, att motbevisa något som varit närmast en sanning.
   "Uttrycket härstammar från det i vetenskapsteoretiska sammanhang använda exemplet på induktion som bevismetod, som utgår från att alla svanar är vita. Denna tes falsifierades när svarta svanar påträffades i Australien." som Professor Wikipedia säger.

Det flyter på nu liksom

Oj oj oj, vilket tempo! Tänkte lägga upp dagens t-shirt och paradox. Börjar med en enkel en eftersom det är så sent:

Lögnaren, Liars Paradox. Ett påstående som i sig enbart är sant om det samtidigt är falskt. Tillexempel följande mening: "Den här meningen är falsk". Är den falsk så stämmer den inte, men om den inte stämmer så är den sann. Ett annat bra exempel som är lite mer avancerat är "Nästa mening är sann. Föregående mening är falsk", samt "Jag ljuger nu". Detta är en paradox som leder, som alla andra iofs, till mycket cirkeltänkande och den får börja serien jag tänkt skapa.

Dagens t-shirt, lite mer stötande idag, Sex with a miner:



Var sedan ut på Stuk med killarna i snaps och eftersom de flesta fortfarande hade frack på sig efter uppträdandet (jag var tvungen att köra hem Martin så kunde byta från min kavaj med skjorta utan slips) så ville jag inte se underklädd ut och drog på mig det här:



Ha, det trodde ni inte va. Men snygg som stryk var jag! Trots att det ser ut som om min haka är lika stor som min bröstkorg här.

Två på en dag!

Tänkte att det såg ju lite roligare ut med lite bilder här så kör in lite fler sådana.

Lite svårt att se kanske men till vänster har vi en väldigt grov översiktsritning av en barnvagnsvaggar, och till höger har vi en drake som tänder eld på en snögubbe. När man är trött bli länkarmars rörelsecirklar och fastspänningsanordningar lätt annat i ens eget huvud iaf.



För att fortsätta på spåret med t-tröjor såkan jag ju lägga in både gårdagens och dagens tröjor här. Den första är en  Married... With children-referens eftersom Al Bundy hade, som alla vet, nummer 33 i Polk High. Den undre är mest bara piratig.






Nu borde jag nog göra en enkät med 20 frågor åt Sony Ericsson, men vi får se. Kanske blir en evighetslång power nap istället.

Två bra citat från mms-kursen:

"Ung är yngre än äldre gammal" - Klockren analys om relationer mellan olika steg i Likert-skalan.

"Man måste ju trivas i sitt eget huvud" - Om varför 'Är du en förnuftig person?' är en dålig enkätfråga. Jag gissade på att för att oförnuftiga personer förmodligen kommer svara fel på den, för de har ju inget förnuft! Så svarar man nej så måste man ju ändå ha förnuft nog att inse att man saknar förnuft så det blir lite paradox över det.

Jag tror jag skulle vilja bli expert på paradoxer. Det är lite roligt, så jag kommer nog försöka lägga ut lite olika sådana här i framtiden. Så jag har något att göra på dagarna när jag inte studerar liksom.

En doft av gammal garderob

I helgen var det RIFF-fest och det blev sjukt bra respons på det. Folk jag inte ens kommer ihåg var där har kommit fram och tackat för att vi är så jävla awesome typ. Det bästa var att nästan ingen ville gå till kåren heller så vi satt kvar tills Julle öppnade och vi blev utkastade. Najs.

Som alla vet så har jag en ganska ansenlig samling t-tröjor till mitt förfogande, under Nolle-P var jag tydligen bara ihågkommen om folk nämnde mig som "men du vet han snubben med alla T-Shirts", men sista halvåret har jag begränsat mig till 3-4 stycken. Det är väl inte ens 10% av den totala volymen, så därför jag har bestämt mig för att ge mina försummade tröjor en nystart. Det började igår med min Polk High football-tröja och den har jag nog inte användt mer än 2-3 gånger på ungefär fem-sex år tror jag. Så den har legat i en garderob i Fors, innan den flyttades till en garderob i Krylbo, sedan hamnade den i en garderob på Proffessors, sen efter en sejour i en plastsäck en garderob på Vänorts, sen plastsäck igen innan den hamnade i en annan garderob på Vänorts innan den fraktades hit och hamnade nästan underst i högen här. Inte för att den inte är snygg, utan för att den tidigare varit för liten för mig (var asskönt när den satt som om jag köpt den igår!).
   Och det kändes. Hela dagen gick jag runt och luktade gamla kläder, och jag gillade faktiskt den doften. Inte sådär sunkigt som på Myrornas utan mer... Gammalt, beprövat och hemkärt. Som när man kommer in i ett gammalt hus man var mycket i som barn fast som stått tomt under en lång tid. Doften av ens tidigare liv ligger kvar och har blivit inkapslad och mognat i samma takt som en själv men den har tagit en annan, mer dammig riktning så att säga.

Idag blir det pirattema, och inte internetpirat då, utan riktig pirat. Den tröjan är väl bara 2-2½ år gammal men har ändå glidit ner till botten av högen och hamnat i glömska. Men nu ska den återuppstå igen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Överlevnadstips för morgontrötta:



Om man fyller kaffekokaren kvällen innan så behöver man bara trycka på en knapp (ännu bättre är att ha en timer som slår till ström vid utsatt tid) för att få en kopp kaffe. Mackor för värmning kan även dessa med fördel iordningställas kvällen före om man lindar in dem i plastfolie. Sparar säkert 5 minuter, vilket kan kännas som en evighet på morgonen.

Ett annat bra tips från husmor/husg33k Ch:
Kylskåpet kan användas som white board!

Morgonspinning i de fördömda sodomiternas land

Så var det dags, en lätt påminnelse om varför jag hatade lumpen. Eftersom dagen är fullproppad så provade jag att köra spinning 7 i morse och det gick väl okey. I början var benen som gelé, men efter ett tag så kom de igång. Efteråt så kände jag mig så "pigg och stark" som man skulle och gick därför till gymmet för att aktivera överkroppen lite lagom också. Inget hårt men ändå ganska skönt. Träffade ett par jag känner och de var förvånade över att se mig både i spinningsalen och på gymmet, vilket visar hur folks tänker ibland. Jag menar, de vet hur jag äter och dricker och därför antar de att jag inte tränar skitmycket. Vad de borde tänka på är väl mer hur en som äter och dricker i mina mängder har överlevt sin 20-årsdag om han inte också tränat? This thight body doesn't come for free. Sen kanske jag inte är en morgonmänniska som många nog känner till, men drastiska tider kräver drastiska  åtgärder, och med dödskursen hängandes över en så är det sjukt drastiska tider.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Humor i baptistkyrkan i USA! Clownen Fred Phelps slår till igen och kallar inte bara Obama för Satan (samt har plakat där det står att han nyligen avlidna mormor brinner i helvetet) den här gången, utan slänger iväg en känga mot Sverige igen. Han kallar återigen vårat fosterland för ett bögland med en äckligt feminin kung. För er som inte kommer ihåg Fred Phelps så är det pastorn som åkte till Sverige för att stötta Åke Green, när denne blivit åttalad för att ha kallat homosexuella för en cancersvulst på sammhällskroppen som våldtar djur:

" Sexuella abnormiteter är en djup cancersvulst på hela samhällskroppen. Herren vet att sexuellt förvridna människor kommer att våldta djuren. Inte heller djuren går fria från människans sexuella behov och branden som är tänd i en människa. Utan till och med detta kan man ägna sig åt."

Här följer en kallelse som Phelps satte upp utanför sin kyrka innan de gick till svenska ambassaden och protesterade och drog våran flagga i smutsen. Mogna killar. Säger som Johan Glans:
"Haha! Nu bränner vi er flagga!"
"Ja, en ja. Vi har fler!"