Lisa liksom.

Kanske bäst i världen. Kanske. Mest troligt. Taxi-Lisa alltså.

Och döda mig inte så dödar jag inte dig.

Minst sagt intressant kväll igår. Tydligen så KAN det bli roligt även om man bara känner/vet vem en av 5-20 på en fest är. Vem hade kunnat ana att främmande människor inte bara är dumma i huvudet? Även om många av dem faktiskt är det. Nästan alla. Men det gäller att kunna hitta pärlorna tydligen.

Nå, Dilbert från tidigare i veckan tycker jag beskriver livet ganska bra. Tack gamlingar, vi planerar redan varan revansch. Idag ska jag ut på isen med Gustav och Banke med flamma, har inga långfärdsskridskor så får väl ta mina vanliga om det behövs/går åka för snön. Annars blir det väl bara pimpling. Fan vad jag saknar ett par långfärdsskridskor nu. Vädret är så sjukligt fint...



Mega Panda-san!

Ur stora tragedier föds stor konst. Därför så skapade jag två fina figurer idag på Matstat-föreläsningen. Den var bara så tråkig att jag inte kunde hålla mig koncentrerad oavsett vad jag gjorde. Eftersom jag har test på det andra japanska alfabetet (av tre) på fredag så tänkte jag att jag kunde ju skriva lite sådant. Då föddes Super Party Ninja och Mega Panda-san.


Super Party Ninja är en sådan kille som alla vill känna. Så fort det är lite tråkigt och segt så kommer han med sin kagge och sina drinkar. Hans ena ben kan även bli en shotplanka, det är som lite av en superkraft. *pekar på benet*

Sen hade jag ännu tråkigare och ritade en hel serie med Mega Panda-san!. Kanske något att göra i framtiden oftare. Jag tyckte då den blev helt ok. Förvånades också över vilken skärpa man kan ha på min kamera. Texten är alltså skitliten egentligen. De som sett mig skriva vet att jag skriver smått men det där var väldigt smått till och med för mig. Så, without further adue, Mega Panda-san! nummer 1:


Sa jag förresten att jag ritar sämst på hela R? Förmodligen är det så. =P


Saker jag inte får nog av

Fantastiskt meningslöst och roligt:



Inte haft så kul åt ett kort litet klipp sedan, you guessed it (förmodligen inte, men om du verkligen kände mig och visste vilken MP-sketch som är min favorit så): The Fish Slapping Dance!


You can be Mario, and I'll be your Luigi...

Idag kom den då alltså. Fettisdagen. Dagen man FÅR vara tjock på. Naaajs! Efter att ha haft pass två, lunchmöte och pass tre sen så var jag rätt taggad på semla. For hemmåt och vid Porsökyrkan så såg jag ett plakat: Bygg din egen semla! Fyll den med mandelmassa, vaniljkräm, chokladpudding eller hallon! Bara 10 spänn. Lät ju riktigt trevligt tyckte jag, även om jag är skeptisk till chokladpuddingen, men ja. Något för mig och Micke kanske, då det höll på ända till 16.00. Martin tycker ju inte semlor är så speciella tydligen. Men nej, Micke var inte hemma, han var på nå spextjossan. Så klockan tre lade jag mig på soffan. Klockan fem vaknade jag. Inte cool. Nå, fick tag på Emma istället och vips så blev det semmeljakt och då... På Kvantum såg jag den bästa skylten hittills:


Extas! Dubbelt så blev det ju sen när jag upptäckte att Emma inte äter mandelmassa så jag fick hennes också. Tog den på mitt lock och vips hade jag nästan två semlor istället för en. Magiskt! Sen blev det ännu mer magi, efter att ha sett världens mest strutsbesatta tant på "Hemma hos mig klockan halv 8" eller vad programmet hett. Emma har nämligen ett NES. Dessutom har hon ett Super Mario Bros 3! Fast hon lät mig vara Mario så hjälpte det inte, jag fick skitpisk verkligen. Det var ungefär 12-13 år sedan jag spelade och det kändes. Men det måste ändå sägas: Det är något oförklarligt skithett med en tjej som fortfarande kommer ihåg, från när hon var liten, vilka stenar hon ska piska med svansen för att få speciallådor. That's hot beyond reason. Nå, nu ska jag och Micke se om Zlatan verkligen är något att ha. Inter - Man UTD streamad på tvn minsann. Jo jo...

Bra hårdag

Nu har jag äntligen, efter 24 upptäckt ett sätt att få mitt hår helt ok när det är på medeldistans. Så om jag vill vara snygg(are) på lördagen så kan jag ju göra såhär:
Steg 1: Torsdag, ha i Dax Vax som om det vankades utekväll. Det kommer bli skit, men /ignore på det. Sov.
Steg 2: Gör inte ett skit på hela fredagen med det. Ha mössa ett par gånger, det kan aldrig skada.
Steg 3: Lördag, försök tvätta ur det sista av Dax Vaxet med rikliga mängder shampo. Det kommer givetvis inte funka (det är ju ändå daxvax), men det kommer lämna precis lagom mängd för att håret ska få en naturlig och ändå snygg look. Magiskt!

Bildbevis på det (är så sjukt nöjd eftersom det händer typ 2-3 gånger om året att jag gillar mitt hår. Är uppe i två i år redan så kan bli tungt framöver):



Well herro?!



Jag förstår dig. Lita på mig...

Ja, roligare än så blir det inte nu. Kan bara avsluta med två bilder, den ena är på snön som nu faktiskt når min fönsterkarm. Den andra är ett intelligenstest från Posten. Uppgiften var att markera storleken på det "tumavtryck" som matchade ens eget bäst. Killen hade så smutsiga fingrar att man ser hans egentligen tumavtryck, och det är ungefär en cm vitt runt det. Så kanske en eller två storlekar mindre än den han markerade hade varit att föredra.





Oh, just ja! RIFF-fest i helgen också. Sjuklig dundersuccé måste jag säga! Helt enormt kul och mycket bra folk. Mer än en tjej den här gången också så Emma (typ 90% säker på att hon heter det nu) behövde inte känna sig så ensam heller. Fantastiskt! Bilder därifrån på facebook såklart!

Matstat

Det är lite av mitt liv nu faktiskt. Matstat och den här veckan, även sång. Uppträdande måndag, tisdag, torsdag, lördag och övning onsdag. Var själv i min delstämma igår och blir det imorrn också (mörka, ljusa basen, eller B12 som vi kallar oss). Det var lite spännande faktiskt.

Idag har jag dessutom gjort en egen ordlista med alla japanska ord från de tre första kapitlena i boken. Det tog tid och var lite halvsegt faktiskt. Dessutom fick jag ett sjukt nice besök sådär precis efter skolan. Som vanligt på tok för kort, men det är det ju oavsett hur långt det är, så det är som vanligt.

Tänkte lägga  upp ett par till favoriter från Fred and Friends (de ligger på mitt skrivbord och vill få bort dem eftersom jag egentligen bara vill ha två saker där, paperskorg och torrentmapp):


Käcka glasögon när man vill vara anonym på foton.


Förmodligen de tuffaste datorhögtalara någonsin.
När jag får större skrivbord ska jag skaffa sådana. *WANT*


Det var allt för idag. Nu är det dags för sömn så jag kan läsa lite mer matstat och japanska imorrn innan grupparbetet. Mmm... >_<

Björnhuvud

Ja, ett sådant har jag gått igenom idag. Det legendariska i Coop Arena. Gick ut och sjöng nationalsången inför några tusen personer tillsammans med resten av snaps. Det var fan mäktigt. Jävligt coolt också.

Jävligt duktig dessutom är en sjukt bra commentar från den här filmen jag fick skickad till mig av Micke:


Så hysteriskt jävla rolig grej! Specielt Darth, Chewie och Han har de fått till skitbra. Lea är bara hysterisk och det är hysteriskt kul det också.

I övrigt var det en kanonhelg måste jag säga. Helt ok sittning, mellanfest hos Sara och Jonas, mellanfest hos Skägget och sen stuk innan vi fick bära hem en liten lite för trött tjej. Kanon helt enkelt. Match i Överkalix sen på söndagen, mådde väl inte helt 100 men gjorde ett mål iaf. Lite synd var dock att vi förlorade med 8-3 mot seriens i överlägset sämsta lag. Ursch.

Nå, nu ska jag sova. Jag, Micke, Martin, Per och dessutom Sara och Jonas har köpt Left4Dead lagligt nu. Magiskt måste jag säga. Så nu kommer vi nog inte vara anträffbara på väldigt länge så kan ju ta ett tag innan jag skriver här igen. =P

Till dess, håll till godo med design från Fred and Friends! Allt jag vill ha i framtiden vill jag ha från worldwidefred! Kommer lägga upp massa grejer de har gjort här i framtiden, hoppas det är semilagligt iaf, men här kommer ett litet smakprov på smarta grejer:


En slips med en instruktion om hur man knyter en slips.


Jävligt ball kopp.

Och det som fick mig att hitta sidan, the most awesome tool ever:


En eldriven pizzaslicer i form av en vinkelslip!

Kommer lägga upp fler favoriter senare som sagt. Det finns hur många som helst! :D

Vinterland

Nu har det alltså snöat konstant i 5 dagar. Nästan iaf. Bilderna härifrån är tagna från den timmen igår det var lite fint väder, men sen började det snöa igen. Blåst har det gjort också. Det är, som den gamla gubben med rullator berättade för mig på väg till skolan, äntligen en riktig vinter där hjulen gnisslar och skorna knarrar. Jobbigt tycker ni? Ingalunda säger jag. Visst, under själva snöfallet kanske, men om man kikar på konsekvenserna?

Snönivå utanför mitt fönster? Ungefär upp till mitt fönster skulle jag säga.

Liten snöhög utanför våran dörr dessutom.

Winter Wonderland. Det här väglaget kräver vanligtvis 13 galna finländare och ett nytt Colin McRae Rally för att bli så här perfekt. Påminner mig om Middagsgränd 85-98 ungefär. Mmm... Även en ensam liten katt mitt i vägen. Tofsar på öronen hade han. Som en liten lokatt.

Största snöhögarna är alltså ungefär en våning hög. Får en att önska att man bodde på andra våningen bara så man kunde få ett hopp innan skolan varje dag.

Bilen måste skrapas varje gång den ska fram, även om det är två-tre gånger om dagen.

Lagom snövall även på parkeringen.
Nu är det inte ett moln på himmelen och -10. Det ska bli en fröjd att ta sig till Alfahuset faktiskt.

I lördags var det fest hos nya Mr Julius minsann. Kul var det också. Ja, tills vi blev utslängda av hans roomie eftersom någon tyckte det var en bra idé att ha en lite filmjölk på golvet i hallen. Gissa vad mer de tyckte var bra att på golvet i hallen? Min mössa. Mmm...

Började dock kvällen med lite grogg hemma. Gissa vem som är jag och vem som är Micke? Så nu är all min rom slut. Nästan. Min stråhrom som bara är för chokladbruk är kvar. Plus att jag har en flaska Prosit kvar också. Nice att fortfarande kunna fortsätta leva på spriten vi bar med oss i våra tunga ryggsäckar från Tyskland hela vägen hem faktiskt. Det känns som en evighet sedan när man tittar ut. Men jag tar den här kylan över den omänskliga värmen i vårat rum i Bologna anyday.

Pankakskungen

Årets kanske roligaste artikel hittills måste vara den här om en kille som blev stannad för att han körde full, men när polisen kom fram så stod han bredvid bilen, skyllde på en 120 cm lång kille som hette Mållgan och som just sprungit från platsen. Vad säger svenska rättsväsendet om det? "Tja, vi kan ju inte bevisa att han har fel". Eftersom han dömdes som oskyldig så tänkte han spä på med att begära 100 000 i skadestånd eftersom hans körkort blev tillfälligt indraget och han är lastbilschaufför till yrket. Han lär väl få igenom det också. Hans kommentar var " Jag jobbar med att köra grus och har förlorat stor arbetsinkomst. Jag är oskyldig och utmålad som rattfyllo". Idiot skulle jag väl utmåla honom som mer. Men men, det funkade ju för honom. Han slapp fängelse.

I torsdags var det pankaksdags här i hemmet. Tänkte visa alla tröga norrlänningar vad en äkta plätt är faktiskt.

All set to go. Två stekpannor som heter pankakslagg och plättlagg (något jag ibland känner mig sjukligt ensam om att äga, det är då det stora vemodet rullar in. Kanske). I pankakslaggen så finns även en pankaksvändare. Magiskt, isn't it?

Fluffigt ballongvispad smet!

Mr Multitask. Japp, så kan man kalla mig. Se så sjukligt fin färg pankakorna har. Plättarna är inte vända än, men de blev ganska fina de också. Det tråkiga med dem var det här: När man gör pankakor så blir ju alltid första lite extra slemmig och något sämre. Med plättar får man sju sådana. Men de följande 7 blev riktigt bra.


Den stora klumpen av vitmateria är egentligen vaniljgrädde i min gigantiskt ljusa blixt. Det är lite irriterande med min kamera. Den har två lägen, suddig eller alldeles för ljus. Mmm... >_< Men ja, jag kan säga att plättarna var så goda som de ser ut. Kalla mig Pankakskungen.

Avslutligen en bild på matstatmonstret! Han är arg och han verkar vilja äta upp min kära Casio CFX 9850GBPlus! >_<


Rock Paper Scissors Spock Lizard

.
Ett nytt och bra sätt att klunsa på. Alltså, på svenska:
* Sten krossar ödla.
* Sax klipper huvudet av ödla.
* Ödla äter upp papper.
* Ödla förgiftar Spock.
* Papper överbevisar Spock.
* Spock förångar (?) sten.
* Spock böjer sax.

Enkelt och sjukt awesome! Bara börja träna.

Nu är det lunch efter lite gymmande och sen veckans sista pass. Naaajs! Frågan är ju bara vad jag ska äta. Martin gjorde en asäcklig sallad med bulgur i igår. Fortsätter det såhär så måste jag nog likvidera honom, så att säga...

Splitting head ache

Också ett uttryck som inte blir lika bra på svenska. Klyvande huvudvärk låter iofs klatschigt på brett dalmål kanske, men annars tror jag inte det kommer slå. Som så mycket annars krävs det någon som låter som Gunde för att det ska låta bra. Så är det med bara. Med ord alltså. Och det har jag förövrigt. klyvande huvudvärk. Började redan imorse (pass 3) på matstaten och har bara blivit värre och värre. Nu har det dessutom spridit sig till nacken så jag är stelare än en pinne där. Kewl.

Nå, det är väl egentligen inte viktigt, bara en förklaring till dagens griniga beteende, det och att matsaten är så tråååkig och seg, men såg en kul grej i aftonbladet. De har börjat lägga till en länk längst ner som heter "Mer om: Personen i artikeln från sesam.se". Läste
den här artikeln om världens genom tiderna största orm, och tyckte det var roligt vem dom länkade till. Iofs så nämns hon, men ändå. Det var en fin symbolik.

Kan inte sova...

Kan inte sova för huvudet surrar så. Det är jobbigt. Tur att jag inte ska upp tidigt imorrn är allt jag säger.

Kan ju avsluta "Dagens T-shirt"-serien iaf. Har några kvar, men de är för små, för fula eller har gamla outdateade budskap som jag inte står för längre eller som jag tycker är för töntiga rent ut sagt. Så är det. Sista blir ännu en julklapp från syster. Om någon har något nytt förslag på en "Dagens"-lista av något slag, så säg till. Det har varit ganska kul med detta tema faktiskt, och köper jag nya så kommer de hamna här de också.