Lösningen!

Har kollat runt lite på internet och hittade en väldigt intressant sida. Det är bara en lång lista över Sveriges alla kungar genom tiderna, från Olof Skötkonung 995 till Carl XVI Gustaf idag.

Svenska Kungar


Går man igenom den så hittar man massa fashinerande fakta. Som att den första Erik med ett nummer var Gustav Vasas son Erik XIV. Tror inte det var 13 Erik före honom, men de som var hade tilläggsnamn som den Äldre, den Heliga, Läspe och Halte (mitt favorittillägg =P) och liknande. En annan spännande sak är att hans bror, Karl IX, egentligen bara är den tredje Karl som var kung. Så egentligen skulle Karl XII bara vara Karl V tänkte jag först. Men, det var då jag kom på det. Det är ju inte så man räknar. Han skulle vara Karl VI, eftersom Karl X Gustav är den enda Karl X som finns. Alltså, den andra delen av en kungs dubbelnamn spelar absolut ingen roll när det gäller numreringen! Numrering började för övrigt med Kristian II, känd som Kristian Tyrann, 1520, så det kanske inte är så konstigt att de började räkna fel på alla Erik och Karl som fanns där innan. En rolig sak, som också påverkar Vasasonen Johan III, är att Johan II egentligen hette Hans. Tydligen var Hans I inte något konungaaktigt namn.

Så, för att svara på frågan jag tidigare ställde, om prinsen blev kung skulle han bli Carl XVII Philip.

Har jag sagt att jag älskar ledigveckorna förresten? Det här tog mig nästan hela Jay Leno inatt att ta reda på och varför inte? Inte som att jag har något annat för mig, jag är ledig!

Leno, faktiskt rolig för en gångs skull

Skrattade faktiskt skithögt åt Leno just precis. Nästan första gången det hände tror jag. =P Ledsen över min stavning, men sjukt kul var det (alltså vet ni, eftersom jag tyckte att det var sjukt kul, att det var en typisk dålig ordvits eller något annat ordrunkerigrejs =P):

"I read a survey yesterday about car pooling and it said that 3 out of 4 people are traveling alone... What I wonder is, who is the fourth guy riding with?!? You have four people! *håller upp fyra fingrar* Three rides alone! *drar ner tre fingrar och håller upp ett sista* Who is this guy travleing with?!?"

Så var det med det. =) Måste säga att jag är nöjd med kommenterandet nu iaf, det är nice. ;)

Fundering...

Missade Idrottsgalan när den var så jag tittar på den nu. Den är kul och så, men en fundering slog mig just. Om Carl Philip hade varit äldsta syskonet, hade han då blivit Carl Philip den förste, eller Carl den förste Philip? Carl den andre Philip kanske måste vara det fulaste konunganamnet annars. Låter liksom som "aah, där har vi han kungen och där är den andre, Philip...". Sådant man kan tänka på såhär när man äntligen inte jobbar längre.

För övrig har jag haft två förmiddagsveckor med tillhörande långhelger i rad nu och det har varit tufft. Har så jävla ont i axlarna och nacken så det är sanslöst. Men men, blir ju ledig nästa vecka istället och då är det Student Skii Week i Hemavan och dit ska jag tydligen. Nice! Är så jävla fint med snön nu förresten. Sedan det snöade sådär äckligt som jag skrev om sist så har det varit kallt (-13 i förrgår, -18 igår och -22 idag) och hur klart som hellst. Det har jag ju givetvis knappt sett, eftersom jag varit inne i verket utan tillgång till något som hellst direkt solljus hela dagarna, men idag när jag körde till MAX (som var stängt) vid 11 för att äta lunch så sken solen så starkt att jag hade behövt solglasögon. Då kom jag ihåg varför jag flyttade hit, för när solen träffar den perfekta, hårda och ännu helvita snön som är i drivor och upplogade högar så får man nästan något religöst i hjärtat. Så är det bara.

Köpte en pulka igår för 60 spänn också men fick inte vara med och testa den i helgen för att de var ute och körde när jag jobbade. Men det blir väl fler chanser, Ormberget ska väl ingenstans antar jag.

Erat liv får en mening igen, jag uppdaterar!

I dagens inlägg behandlar jag:
* Jul/Nyår
* Jobbet
* Livet
* Vad som gör mig mest arg just nu




Den Frågvisa Allmänheten: Men Ch, varför var det så länge sedan du uppdaterade?
Ch: Tja, det har inte hänt så mycket först, sen hände alldeles för mycket för att jag skulle orka och så hände ingenting igen. Därför tänkte jag att jag skulle vänta ett bra tag med att uppdatera efter jul och nyår så jag bara fick med det viktiga, för om något var oviktigt så är det ju glömt nu och därför så slipper ni läsa massa skit.

DFA: Smart! Kommer det dröja lika länge till nästa uppdatering?
Ch: Jag vet faktiskt inte, när man väl tänker "Shit, det här skulle bli ett bra blogginlägg!" så är man ju oftast ute på jobbet eller någonstans där det inte finns dator. Sen när man kommer hem så är det hela glömt, eller så är man trött.

DFA: Du har ju faktiskt helt rätt i det, men vad har du att säga till alla dina fans som saknar dina uppdateringar då?
Ch: Tja, om de tog sig ett par sekunder att faktiskt kommentera mina inlägg så skulle det nog ske en hel del mer uppdateringar i framtiden, det tror jag nog. Just nu så känns det som om jag skriver mest för mig själv och det behöver jag ju faktiskt inte, jag VET ju vad som händer med mig! (Oftast iaf, reds anm.)



DFA: Så... Julen? Hur var den?

Ch: Kanon! Tog ledigt efter att ha varit på jobbet i två timmar på fredagen där, mest för att gnugga in det i ansiktena på de som skulle jobba helg att jag bara kom dit, gjorde inget och sen åt fika och åkte hem. Flög ner och fick direkt jag kom innanför dörren hem-hemma en kebabpizza av monstruösa proportioner. Nu var ju inte hela min, men ändå, jag var helt klart nöjd.

Sen flöt det på med ett par dagars alkoholande med Per och med Snejk och med alla som nu råkade vara i närheten. Nyår firades i Stockholmsområdet, kommer inte riktigt ihågt var bara, men kul som fan var det. Först middag hos Johan med massa folk från Wacken och Martin och Jocke och Martins tjej och Modins tjejkompis och en annan Gustav och... Ja. Kul var det. Sen for vi ut till Mange för han hyr tydligen världens största hus tillsammans med 4 eller 5 andra eller hur det nu var och där spenderade vi resten av natten. I alla fall jag, Micke, Modin och Modins tjejkompis. Vi ville inte åka lika tidigt som de andra så vi fick vänta tills bussarna började gå. igen. Runt klockan 6 på morgonen-ish. Sen blev det av hem till Micke för att sova innan jag åkte hem för att kunna åka tillbaka hit för att kunna börja jobba natt igen. Kuuul.

Bästa i Stockholm var när brorsan och jag gick från tåget till Centralen och pratade om att jag nog tjänade på att köpa ett förköpshäfte och åkte på det, det var ju ändå några zoner ut dit, och just när han nämner det så hittar han ett på marken. Användt i två zoner, 5 min innan. Stämplarna räcker ju i en timme så jag gick till Burger King, hann faktiskt med första pendeltåget och väl hos Micke så hade jag inte användt någon stämpel alls. Sjukt nice.

Årets julklappsskörd här till vänster. Jag är mäkta nöjd med allt och kommer INTE, som vissa antytt, krossa min Homer Fridge Guard för att jag lessnar. Jag lovar. Bakpå LIF-tröjan är det givetvis nr. 18 Bergqvist och på IFK-tröjan, lika självklart, nr. 7 Gud.

LIF-tröjan fick jag även inviga då vi var på hockey och såg Leksand krossa allt i sin väg, det var en underbar känsla och jag skulle vilja bo närmare Ejendals arena så jag kunde ha säsongskort. Det vore nice som fan. Här nedanför följer lite bilder, en på superstars, tre på min lilla katt som jag spenderade en del tid med i soffan framför något stå upp-program på TV4Komedi och en sista på en kyckling som förmodligen inte förväntade sig att sluta sitt liv med att vara offer i en hednisk rit tillsammans med ett par grisfötter. Sen slänger jag med en på Pers Pac Man-kakor också. Jag gjorde två som hånglade för jag tyckte dom såg så söta ut. Förjävla roligt.





DFA: Fantastiskt! Men hur går det egentligen på jobbet då? Blir det något projektande?
Ch: Ingen aning, först var det sagt att februari är månaden det kommer ske, nu har jag på omvägar hört mars. Februari är då helt uteslutet då jag just bytt skiftlag p.g.a. personalbrist. Fick lämna det stackars B-gänget i sticket strax efter att de blivit av med Baniel också. Hoppas Ubbelix kan utveckla någon talang, för annars är de ju körda. Om inte Bobin och Galten/Balten spöar ett visst orosmoment ifos, då skulle det kunna bli riktigt bra. Nya laget verkar bra det också, men två förmiddagsveckor i rad börjar kännas nu.



DFA: Spännande! Ditt liv är som en film nästan!
Ch: Hehe, tackar tackar. Jag gör allt jag kan för att leva så spännande som möjligt för er, Den Frågvisa Allmänheten.
DFA: Hur ser läget ut just nu? Vi tänkte med din bantning och allt sådan?
Ch: Jodå, det går ganska bra faktiskt. Kör spinning, simning, hockey och promenader, även om det har blivit färre sådana nu sedan vädret blev sämre. Först kom det ju massa fin snö och allt var bra, men sen slaskade den bort så hela staden hamnade under två dm vatten typ. Fast det snöar ju nu som ni kan se på bilderna här nedanför. Allt det här har kommit idag. Först lite bilar på parkeringen som knappt hade någon snö alls när jag började jobba, men efter skiftet så fick jag pulsa i snö som nådde nästan upp till knäna. Det sista är en väldigt förvånad cykel. Sa jag att det blåste så mycket att det bokstavligen snöade horisontellt närmast marken? Jag skojar inte, det är faktiskt helt sant.



Redan i morse innan det började snöa och bara blåste satans kallt i mörkret så kändes det som om man levde i en postapokalyptisk (höll på att skriva posteukalyptus först, men det hade ju blivit fel) film, sen när det var så vitt att inte ens Punkthusena syntes från 100 meter och folk stod i snöstorm utan att gå igång sina igenisade bilar så kändes det mest freaky.



DFA: Underbart! Och till sist, vad är det som gör dig mest förbannad av allt i hela världen just nu?
Ch: Just nu är det nog Alexander Schöld. Killen var för värdelös för att få spela hockey i Djugården (!!), sen var han för usel för att få gå vidare i Idol (!!!) och nu har han fått göra en låt som heter Jag Hatar Dig. Den handlar om att han är fruktansvärt avundsjuk på alla som det gått bra för, han nämner t.ex. Peter Forsberg och Zlatan, medans det gått så dåligt för honom. Han säger också att nu när han fått göra den här låten så känns det som en "revansch". I kid you not! Det är helt sant! Det är så skrattretande löjligt att man bara vill spöa honom för det. Folk har ju tydligen sagt till honom att skaffa ett riktigt jobb istället, men han har vägrat! De senaste tre åren, efter Idolfloppen, så har han istället bara skrivit musik, och snyltat på samhället i övrigt kan man anta. Så, han har haft tre år på sig och det här är det bästa han kommer ut med som debutsingel? HA!

Satt och väntade på att det sega, viskande introt skulle ta slut och att låten skulle börja på riktigt men det hände aldrig! Troligen är han så jävla usel att han inte kunde få en enda studiomusiker med sig och därför är det bara han, ett missfoster som tappades som barn som sitter och plinkar lite slött på sin gitarr och sjunger med en av världens hemskaste röster! Mein Gott in Himmler!

Det roligaste är att han själv tror att den är skitbra, en revansch (I swear! You can't make this shit up!) till och med, och, håll i er nu, han säger att han tycker att alla ska se videon, för den är, citat, "ashäftig!!!!", slutcitat. Nå, för att ni ska slippa leta er fördärvade efter årets sämsta sång (vågar jag utnämna redan nu) så ger jag er, väldigt generöst, videon som är som en tågolycka: Man vill titta bort, men man kan inte! Kom ihåg nu barn, att den här videon är "ashäftig!!!!", så var snälla.