(2.5) 13.37

Idag kunde jag kommit ner på under halvtimmen på fem kilometers löpning. Meeen mellan 15 och 20 min  någonstans så nollställdes klockan så jag började köra intervaller istället. Ruscha är något man aldrig kan bli FÖR bra på.

Idag är det midsommar och regnet ligger sjukt tätt. Inte cool någonstans. Nåja, vi får väl se hur festen ikväll blir. Är med massa främlingar, men även med ett par kändisar så får väl hoppas att det är en bra mix.


En sådan här matta kanske skulle
motivera löpningen mer?


Den här är också rätt ball.

Rubriksättare!

Kan man annat än älska dem? I dagens aftonblad med stora bokstäver:

"MORGAN FREEMAN ANKLAGAD FÖR INCEST!"

Längst ner i artickeln står det:

"Nu är frågan vad avslöjandet får för ytterligare effekter. – Eftersom de inte är släkt på riktigt är det tekniskt sett inte incest. Men Morgan vill absolut inte att det här ska bli ett ärende under skilsmässan."

Grett. Kanske dags att börja läsa articklarna innan de rubriksätts? Neeej, varför förstöra ett koncept som funkar. Lögner, överdrifter och rent påhitt liksom. Om artickeln är sann är den ändå rätt äcklig, men det är ett helt annat inlägg. Nu är jag mer irriterad på det här ovan nämnda!

(5) 31.22.4

Nu har jag kollat ikapp ännu en serie och det känns som vanligt tomt. Den här gången är det Big Bang Theory som jag sett flera timmar om dagen senaste veckan och det sköna med att se två säsonger i rad är att man alltid har mer att se. Alla cliff hangers löser sig u.s.w, u.s.w. Men nu är det slut och jag måste vänta till i höst igen. Crap!

Regnet förstörde annars hela den här dagen. Det började inte tillräckligt tidigt för att det skulle vara roligt för mig, dvs när studenterna sprang ut och åkte runt i cabbade bilar, utan det började lagomt jobbigt för mig när jag och Per skulle hitta på något att göra. Det är inte mycket som går att fixa här när det spöregnar ute och det suger. Jä jä, imorgon är en annan dag. Över och ut.


Sjukt cool mjölkkanna.


Equally cool godisskål.


En annan cool godisskål:
The Sweet Tooth!


Toothpiks, för att plocka upp förrätter
eller skopa upp typ kaviar med tydligen.

Fishmaster

Detta har hänt idag:
Elin ringde när jag precis vaknat (igår var jag, Per, Anna, en annan Elin och en Lina på Kingen och hade jätteroligt så mådde ju som jag förtjänade förmodligen) och undrade om vi inte skulle fika på Stinsen eftersom hennes tåg skulle gå en timme från det att samtalet hölls. Nåväl, lät som en bra idé. Senare visade det sig att bussarna här gick så pass långsamt att den timmen hon skulle vara här blev en kvart. Men vi han ändå dit och ta en frukostmacka. Det var awesomly gott och dessutom billigt. Speciellt för mig som blev bjuden. Score!

Sen åkte jag och hämtade upp Per för att vi skulle spela fotboll. Vi hade ju ingen fotboll så vi åkte till stan för att köpa en. I uppförsbacken utanför elgiganten så stannade jag för en bil, trots att hon hade väjningsplikt för mig. Jag litar inte på att någon annan kan köra bil så därför stannar jag alltid om det är minsta tveksamheten. En som inte stannade däremot var en kille på en lätt mc som dundrade på rakt ut i korsningen och in framför bilen. Minibuss - 1, motorcyklist - 0 blev ställningen efter det.
   Jag och Per flög ut ur bilen, någon började ta hand om killen (hon som körde andra bilen), någon ringde 112 och själv så tog jag och lyfte bort cykeln från killens ben. Sen var vi kvar där tills ambulansen kom och polisen ställde några frågor och sen, väldigt fort, så var det som att inget hänt igen. Så vi åkte och köpte en fotboll. Det var inte så kul att spela om jag hade hoppats.

Efter fotbollandet så kom vi på att det vore en bra idé att åka ut med farsans båt på älven (vi visste inte att den var i älven när vi bestämde det, men tydligen har den blivit flyttad hit. Awesome!) så vi packade den full med fiskegrejer och insåg rätt snabbt att motorn var stendöd. Ingenting hände med den! Men men, vi hade ju iaf nya fina åror att ro med eftersom de gamla blivit stulna, så det var ju ingen fara! Ha ha ha, tji fick vi! De var ju för stora för hålen i båten så det var omöjligt att få fast dem. Som tur var så kom det en kille och parkerade sin båt där bredvid och han tyckte att vi kunde låna hans båt lika gärna och i den så passade iaf våra åror så så blev det. Vi rodde ut, fiskade lite, rodde en sväng, fiskade lite och sen när vi rott bort till bron så böt jag från kastning till metning.
   Per hade metat ganska länge vid det laget utan att få något, men så fort jag sänkte min lilla mask ner i vattnet så gick det inte mer än 7-8 sekunder innan jag hade en abborre på kroken. Nice! Den var pytteliten men Dolph blev nöjd iaf. Så nu har vi lämnat tillbaka Peters båtnyckel och det är väl dags för lite mer Big Bang Theory innan sömnen får sitt. Over and out!


Balla salt- och pepparkar.


Ett saltkar med saltet på utsidan!
I ett glasrätblock givetvis, men coolt ändå!


Mer salt- och pepparkar.
The Lift & Shake.


Och om man är lite latare så kan man
köpa den här. Håll den över maten, tryck
in knappen på sidan och så börjar den
skaka av sig själv så man slipper anstränga
sig. Sjukt onödigt men roligt!

(5) 33.03.3

Ja, sedan sist alltså? Den största förändringen är väl att jag är i Krylbo nu, men mer om det lite senare.

Tenta kom och gick, och förhoppningsvis klarade jag den också. Det är väl 55% chans iaf känns det som nu så liten favör till mig. Kul grej: Dagen innan vi åkte hem fick vi retur på en matlab-grej. Jävligt smidigt utskickat. Får väl maila och fråga vad han håller på med antar jag.

Så tentan skrevs på måndag, som sen avslutades med en episk grillfest. Vad vi inte visste var att det var gratis käk eftersom de som bodde i lägenheten skulle hem, så vi tog med egna grillspett, men ja. Det spelade mindre roll. Älgkött, oxe, fläsk, fiskpinnar, korvar, köttbullar, lövbitar, brödbitar... Allt grillades och allt var fantastiskt gott. Sen efter ett tag visade det sig att ena killen som bodde där hade några flaskor sprit som han inte kunde dricka av, motiveringen löd "nä, jag blir så jävla full då", så då var det bara att ta för sig där också. Det var bra tills min mage sa tack och god natt och sen åktes det hem.

Torsdag, jobbade på vårruset med ganska softa arbetsuppgifter, sen så blev det All Star och NHL-hockey mitt i natten. Också ett jävla fint arrangemang måste jag säga. Säga vad man vill om Furuhora, men scones, det kan han då baka.

Fredag och avslutningsfestivalen som inte blev någon festival. Istället så blev det regn och banden spelade inne på STUK. Jag vägrade STUK och efter att ha hämtat ett biljardbord (sjukt otympliga grejer), spelat lite med Gustav och sen åkt på en förfest med en lite mindre grill än planerat och en massa mer sing star än väntat, blev det därför Malmudden och ett födelsedagskalas. Känns som jag vann när jag hörde hur roligt Micke hade haft på kåren sen. Tjohoo för mig!

Lördagen var jag mest bara bakfull, Jack Daniels var mer kompis dagen innan, men sen fixade vi ordning för hemresan och packade och så på kvällen iaf. Gustav kom över och tog en sista match Killer på biljardbordet innan vi skiljdes för sommaren och sen så sovdes det i typ 2 timmar.

03.30 ringde klockan, 04.30 bar det av. Med en ganska exakt snittid på 10 mil i timmen lyckades vi ta oss till Gävlebro till klockan 1. Det bästa på resan var Radio Guld när vi passerade Sundsvall, ända ner till Hudiksvall. Bra radiostationer som Radio Guld fattas det fanemig i resten av landet. Fikade lite med Cissi, åkte hem, reparerade än en gång farsans nätverk, något man får ta och göra varenda gång man är hemma för att någon av deras "datakunniga" kompisar varit i farten och sen var det slapp-läge. Kollade massa Big Bang Theory och blev lite småkär i Sheldon. Tog en 3-4 avsnitt innan serien blev riktigt bra, men nu måste jag nog sträckkolla resten känns det som. Sjukt nördigt, sjukt roligt.

Idag vaknade jag, tog en lättare brunch, sprang en halvmil, körde lite roddmaskin, åt middag och nu sitter jag här. Det är ganska skönt att vara hemhemma ibland. Nu är det bara att vänta på att övrigt folk ska rinna in/bli lediga så jag får mig lite umgänge också.


Pac-Man-ugnsvante. Väldigt rätt och retro.


Har man en stekpanna med metallhandtag
så är Bananahandle the way to go för att
undvika brännskador!


Hittade ingen tredje grej på samma tema
så här kommer The Uncomb! En kam för dig
som vill ha den där lite okammade looken!