Bildinlägg

Vad har hänt på sistone? En del. Kommer uppdatera lite i bilder.

_______________________________________________________

Funktionär på statsmaran med hockeylaget. Här satt jag, i en T-korsning. Notera den stora pilen som pekar åt det håller dom ska springa. Värt att nämna är också att om man tar vänster så måste man korsa en tungt traffikerad väg, plus vägen man sprang på innan man kom in i stan. Alla som är så dumma att de springer fel förtjänar inte att hitta hem. (klicka på bilden för att göra den större, duuuh!)


_______________________________________________________

Lite sköna naturbilder från min och Eves tur upp på Mjölkuddsberget.



_______________________________________________________

Jag och den sista bryggan jag behövde svetsa. Uppskattningsvis någonsin, that is.


_______________________________________________________

Idag har jag påtat i trädgården eftersom det var så fint väder och den var helt jävla igengrodd. Jämför förebilderna på översta raderna med efterbilderna där under så får ni se vad jag menar. Har över halva den här kvar, sen en lika stor till (med rabarber i!) till i helgen, men idag är det Bodypump så hinner inte mer nu. Hade börjat lite innan jag tog första bilden, men ni fattar grejen.




_______________________________________________________

Och till sist avslutar jag men en bild på en blomma som växer här och luktar fantastiskt gott, en vacker, röd tulpan jag hittade när jag bröt av likdelar från skabbusken vi hade här innan. Mmm... Garden work is so rewarding!



På jobbet

Sitter här och suger i mig tid. Flextid that is. Har inget att göra, nästan alla har gått, då kan man sitta kvar en stund extra och utföra samtliga internetärenden man har innan man går hem.Tänkte bygga upp en buffert på maximalt antal tillåtna timmar så att jag kan ta sovmorgnar sen. Plus att jag inte planerat att jobba mer än 6.5 timme någon fredag.

Bodycombat idag. Tänkte gå på box, men det gick inte så får la testa det här. Sen två dagar med bodypump igen och så spinning fredag. Vem är fittast i stan? Snart så kan det vara jag iaf. Blev kallad tanig av en del folk på kåren i lördags, det var grymt roligt, även om det inte är sant. Inte sant än iaf. ;)

Bodypumpkungen

Efter två gånger på bodypump så känner jag redan att jag inte kommer få någon monstruös träningsverk den här gången. Förra var ju insane! Kunde inte använda armarna på två dagar p.g.a. att biceps gjorde så jävla ont. Måste sett ut som ett saer på jobbet eftersom jag antingen satt och skrev med mina T-rex-armar eller satt och försökte sträcka ut dem på ett hyffsat osexigt vis. Men idag gick det bra iaf. Sandra var där och även Annika Stockholm. Det var ju extra kul eftersom jag antog att hon var i Stockholm. Träffade henne iofs på kåren i lördags, men då sa vi inte så mycket eftersom jag mest flängde runt tills jag krockade in i Jullebrudarna som var på väg till Julle. Så då var jag också på väg till Julle. Där var en ny kille också som blivit intagen p.g.a. avhopp också. Han såg trevlig ut. Sen bar det av hemmåt och det var skönt att gå åt det här hållet istället för åt andra. Det är en bra känsla.

Double impact

"Amerikansk action från 1991. Jean-Claude van Damme spelar dubbla roller som Alex och Chad, två tvillingbröder som skiljs åt vid födseln då deras föräldrar dör. Chad växer upp hos släktingar i Paris, medan hans bror Alex hamnar i Hong Kong, där han lever på att stjäla. En dag ser Chad en bild av Alex och beger sig till Hong kong för att leta upp honom. De två bröderna återförenas och Chad övertygar Alex att hans fiende i Hong Kong också är den man som ligger bakom föräldrarnas död. Bröderna bestämmer sig för att hämnas och ta tillbaka sin stulna familjeförmögenhet. I rollerna: Jean-Claude Van Damme, Geoffrey Lewis, Alan Scarfe, Alicia Stevenson, Andy Armstrong, Bolo Yeung. Regi: Sheldon Lettich."


"Hmm", tänkte någon. "Hur kan vi göra en film som är bättre än någon annan film varit i hela världshistorien? Hmm... Vi har ju Jean-Claude van Damme, den enda skådespelaren slash balettdansören med hela fyra stycken tilltalsnamn... Sen har vi Sheldon Lettich (mannen bakom storfilmer som Lionheart och manusförfattare till Rambo III, reds anm.) som regisör... Jag ringer Sheldon. Hej Sheldon, jag har ett problem. Jag vill att du skriver världens bästa film, du bara budget till explosioner, dålig kampsport och Jean-Claude van Damme, den enda skådespelaren slash balettdansören med hela fyra stycken tilltalsnamn, och jag vill att det blir storslaget, hur tänkte du lösa det här? Mhm... Aha... Va?! Du menar inte...? Sheldon, du är ett geni! Givetvis ska vi göra  en familjehämdactionfilm som utspelar sig i asien och handlar om två tvillingbröder! Det har aldrig gjorts förut! Men vem ska vi hitta som är lika bra och snygg som Jean-Claude van Damme, den enda skådespelaren slash balettdansören med hela fyra stycken tilltalsnamn, så att det blir trovärdigt? VA?!? Du är galen! Galen och jag älskar det! SJÄLVKLART ska han spela bägge huvudrollerna! Då blir den ju dubbelt så bra som annars och alltså världens bästa film! TACK, Sheldon! TACK!"

Ja, jag SKA se den ikväll. Om inte franska Liljan blir bättre iofs. Då kan det vara läge för annat, men i övrigt så är det Double Impact som gäller! Double the fun, double the Jean-Claude van Damme, den enda skådespelaren slash balettdansören med hela fyra stycken tilltalsnamn! Det blir, som ni redan listat ut, ÅTTA (!!) tilltalsnamn! Sweet!

______________________________________________________

Spinning idag. Det gick bra, ingen spinebafobi (det är ett ord NU iaf!) alls och ett helt nytt ämne att irritera sig på. Män på spinning i lila/rosa/blommiga (kan ha varit fläckiga) cyckelbyxor! Visst, du vill vara så proffsig du kan och cyckelbyxor drar givetvis ner luftmotståndet så att du kan cyckla jättemycket fortare och alltså bli bättre och bättre. UTOMHUS! Inne så är du bara en tönt i för tighta byxor från 80-talet. INTE cool.

Fobier

Tränade bodypump idag. Det var skönt, men mina biceps är typ döda nu. Vill inte ens tänka på imorgon. Borde sova nu men jag flexar ju nu för tiden så det är inte så farligt. Har druckit 6 koppar kaffe idag. Idag är torsdag, ärtsoppsdag på Ferruform. Kan säga att det inte var det bästa när man måste spänna magjäveln i varenda övning på bodypumpen.

_________________________________________________________

Fobi - Rädsla för

Aerofobi - luft- eller vinddrag
Algofobi - smärta
Autofobi - ensamhet
Bibliofobi - böcker
Coulrofobi - clowner
Cyprianofobi - prostituerade
Ergasiofobi - arbete
Erotofobi - fysisk kärlek
Fobofobi - fobier
Hedonofobi - nöje
Koprofobi - avföring
Linonofobi - snören
Mysofobi - smuts
Osfresiofobi - kroppslukt
Papafobi - påvar
Phallofobi - penisar
Scholionofobi - skolor
Spermofobi - spermier

Men vad heter rädslan för att bajsa ner sig under ett spinningpass? Något jag länge funderat på och som blev aktuellt även idag, fast jag inte körde spinning... Något att fundera på.

Allmän varning

Om du sitter djupt  försjunken i ett blogginlägg och stirrar på din laptop så att du ser sådär dum ut som man gör när man är trött eller koncentrerar sig, då ska du vara försiktig om du äter vindruvor för risken finns ju att de exploderar och sprutar vindruvsinälvor över precis hela skärmen.

Galla

Tänkte uppdatera mitt liv först, sen göra något jag inte gjort på länge men som det kliar i fingrarna efter, spy galla över något! Tjohoo!

Första dagen på produktionsteknik och det var heeelt underbart! Blir inte längre behandlad som ett barn och det är skönt som fan. Från nazistiska disciplinkrav och spöstraff vid avvikelser i jobb eller av arbetstid till "Här. Ta den här kartan och så kan du gärna kontrollmäta de här måtten när du har tid om du vill". Sen när det är klart och det visar sig att inga mått stämmer så var det bara att gå ut och mäta väggarna på maskinavspärrningarna. Jag behövde inte göra det på en gång, men jag hade som inget annat för mig. Sista timmen gick jag och Sandra bara runt och kollade in hela bearbetning typ. Hon är en hel del mer uppdaterad om vad som försigår än jag. Sen var det bara att flexa ut och åka hem. Fantastisch.

För övrigt så är numera Ch < 0.1 ton. Det var en underbar känsla att se på vågen och det firades med att ringa farmor och be om hennes räkomelettrecept. En halv form sådant och en långpromenad var väldigt skönt igår. Blir andra halvan och en lika lång promenad idag också.

Saknar min franska lilja också som ligger i Piteå med magsår. >_< Som jag alltid sagt, att vara ambitiös och försöka hålla deadlines leder aldrig till något bra. =P

--------------------GALLA!--------------------

Moderaterna har slängt fram ett förslag om att det ska vara skattefritt för företag att donera pengar till kultur. Detta är för att moderaterna tycker att kulturen i Sverige är för bidragsberoende och företag enklare ska kunna välja om de vill profilera sig mot idrotten eller mot kulturen. Fine, det låter väl vettigt. Så ringer de upp ledarinnan för en liten fri teatergrupp som tycker det låter som en fantastiskt bra idé. Problemet för just hennes grupp är ju att de gör teater som handlar om bland annat incest och prostitution i Thailand, så det är ju ganska svårt att hitta företag som vill sponsra sådant. Det kan man nästan förstå.
För övrigt vill moderaterna som välkänt är avskaffa spelmonopolet eftersom monopol inte är något de tror på. Men om inte det funkar så tycker M att man annars kan ta pengar från Svenska Spel och skänka till kultur också och inte bara idrott. Det är här det börjar glida snett. Speciellt när incestkärringen kommer in och säger "Jaa, det är en jättebra idé! Det är ju många fler som går och tittar på kultur än på idrott så därför borde ju kulturen få mer av de pengarna också".

För det första så är det ju inte folket som TITTAR på idrott som får pengarna av svenska spel. Visst, en del går till olika landslag och de sponsrar många ligor som elitserien (tror jag iaf, de gjorde det förut) och allsvenskan, men sedan går väldigt mycket av pengarna till ungdomssatsningar. Utan Svenska Spel och Bingolotto så hade många, många klubbar fått lägga ner sina ungdomsverksamheter helt. Fors IK, som jag själv spelade i till myndig ålder, levde ett tag nästan uteslutande på dessa inkomster då vi knappast kunde ta inträde av folk. Inträdet var en tant som satt i en kur och folk betalade så mycket de kände för. Själv bodde jag bakom plan så jag kom aldrig ens från det hållet.

Svenska Spel hade en vinst 2006 på 4 807 MILJARDER kronor. Det är 4 807 000 000 000 kronor. På deras hemsida så framgår att hela vinsten går till folk- och idrottsrörelsernas barn- och ungdomssatsningar, samt statskassan (för t.ex. kulturbidrag redan!). Alltså går inte allt till idrotten till att börja med.

Personligen så tycker jag, även ur ett objektivt perspektiv, att något som känns viktigt att satsa på är skolidrott, bättre förhållande för småklubbar ute i landet och möjligheter till aktiviteter efter skolan i småstäder och byar, speciellt eftersom nyhet nummer 2 på Ekot var att antalet feta barn i åldern 12-17 ökar med 40 000 om året. Då känns sådana projekt något viktigare än teater som handlar om folk som ligger med sina syskon. Inte för att jag är mot det, tvärt om. Teater, musikprojekt och muséer är givetvis viktiga att vi har kvar, men jag tror att det räcker med att ta bort sponsringsskatten och ge fan i Svenska Spels pengar. För handen på hjärtat, vad är det folk spelar på? Idrott.
Alltså är det idrottsintresserade som slösar bort sina pengar på det de gillar, då borde också pengarna gå dit. För vad finns det att satsa på inom kulturen? Slå på en chansning och sätta en hundring på att Hamlet INTE dör i Skogsbergaskolans gymnasieuppsättning av pjäsen kanske? Oddsen är skyhöga, men också risken där. Naturhistoriska muséet har en ny dinosaurieutställning, chansen att en triceratops är med är 1.20 gånger pengarna, slå till nu! Liveodds på baletten, kommer dansaren med de gula byxorna att trilla omkull i andra akten? Han har sett ostadig ut i upptakten här. Vem stupar först! Satsa på vem av killarna i the Ark som först spelar/sjunger fel under konserten i Hammarbyhamnen. Det roligaste måste vara "Hur många år håller nya statyn av rostfritt stål i Arvidsjaur? 0-100, 100-500 eller 500< år". Hade man kunnat satsa pengar på dessa saker så tycker jag absolut att kulturen ska få en del av Svenska Spels pengar, men nu är så inte fallet. Så rör inte våran ungdomsidrottsrörelse för den behövs mer än någonsin nu.

Så två tummar ner för fria teatergrupper som vill ha mina framtida barns idrottspengar för att spela upp teater om incest och thaihoror för en väldigt liten grupp folk där säkert hälften är dittvingade av den andra halvan.