El Ramones

Igår var det fika hos Siri. Hon fick paket och jag trodde jag missat något, men tydligen var det i december hon fyllde år så egentligen inte. Men gott var det? Spelade "magiska tornet" gjorde vi också. Det var rätt puligt. Dra ut massa träblock och lägga dem på toppen liksom. Efter det gick vi till kåren för att se Martin och Mickes spexkompis sjunga i trubadurlaget. Hon sjöng bra men låtvalet var väl som vanligt... Njae. Vi fick upp våra förhoppningar när hon sa att "nästa låt är för alla er hårdrockare där ute!". Det är ju vi!, tänkte jag och Micke. Sen när de började spela Sweet Child of Mine så insåg vi att det nog inte var till oss.


En neutral men ändå förskräckligt snygg t-shirt. Nice.

Ikväll blir det Ramonesoutfitten. Och ja, det är lite brynja därunder, men det är bara för att det är ett hål i tröjan (superlimincident) och det blir snyggare så. Har en likadan outfit sen med AC/DC. T-shirt och rockskjorta är rätt läckert ibland.



Rensade telefonboken i mobilen nu från kontakter jag inte längre behöver. Gamla klass-/lag-/lumpen-/arbetspolare som jag aldrig kommer ringa igen. Såg även en annan sak som jag rättade till, som var rätt jobb. Tog bort "och Farfar" efter farmor. Inte som att jag inte insett att han är borta efter 3½ år, men jag gillar de där små microsekunderna ibland när jag glömt att han faktiskt är det. Nå, nu är det bara Farmor iaf.

Vårvindar friska

Mitt nya projekt är att lära mig hela Vårvindar Friska på gitarr. Hittade en sida på internet med musik att minnas som är full av gamla, gamla låtar. Inte bara massa Bellman och folkvisor, även sådana där visor som Eva spelade gitarr till när vi gick i trean, och vi tyckte de var töntiga redan då. Tre små gummor, vi kommer ifrån Riara, Bonden och kråkan... Hur många som helst. Så igår spelade jag mig igenom hela lekis och lågstadiet bara för att jag inte hade något annat för mig. Att det inte finns en punkvariant av Tipp Tapp, den där om tomtarna som trippar fram på tårna, fram på tårna, ni vet, är för mig ett mysterium. Den är ju som gjord för det.

Gårdagens tröja, Beards, the grow on you är rätt självförklarande tycker jag.




*EDIT* Just ja, höll på att glömma. Syrran har skickat massa dagsserier från engelska tidningar de senaste två åren. Nu har jag satt in en del (alla fick inte plats så en tjock bunt är kvar) i tre kollage som jag sedan satte upp i vårat tomma kök.


De tre tavlorna som blev.


Den tommaste väggen av dem alla, men att borra i betong är fan inte kul.


Väggen mot hallen. Något att läsa medans man väntar på att de andra ska bli klar vid klädhängaren innanför dörren.


Den jag tyckte var snyggast, passar bra med blomman under.

Nej...

Efter ett par sidor i Liftarens Guide igår så var jag tvungen att lägga ner. Översättaren var skitkass. Inte nog med att det var felstavningar (t.ex. ryktes istället för tycktes), för det kan jag väl leva med, men istälet för att skriva "de" så användes "dom" frekvent. "Dem" användes också, men aldrig "de". Ursch. Äckligt. Nu måste jag försöka få tag på engelska varianten ändå.

Skulle lägga in de här bilderna redan igår men blogg.se slutade fungera. Tjipp tjohoo.

Vid en första anblick så kanske vårat duschdraperi verkar vara en plojgrej, ett typiskt badkarsskämt. Men om man drar det åt sidan så ser man ju att bland alla bubblor så ligger han där. Den svarta ankan.


Dagens tröja, Köttgrottorna, från deras Far åt Hellvete-tour.

Graviditet på höga höjder

Idag har jag, Cissi och Erik varit på Ormberget. Inte det största berget, men för mig som är totaln00b på snowboard så räckte det faktiskt. Malou hade ett par skor över, storlek 43 så typ ett nummer för små men funkade iaf, så jag fick dem av henne. Sjukt nice! Hon kommer få en öl i framtiden, det kan jag lova. Sen fick jag låna Cissis bräda och det var inte skitlätt. En alles för kort och för mjuk tjejbräda som jag dessutom inte visste riktigt vilket håll jag ville åka på. Först provade jag goofy eftersom det var det som funkade bäst sist, men det gick ju inte alls. Då böt jag och körde regular ett tag men det var ännu äckligare så goofy it is.
   För er popkulturanalfabeter som aldrig åkt skateboard eller snowboard så är alltså goofy en som åker åt höger. Först fick jag veta att man ska åka åt det hållet man har hockeyklubban åt, sen att man skulle ha sitt starka ben bakåt. Nå, min dominanta sida är ju egentligen höger så egentligen ska jag ha en vänstervinklad hockeyklubba, men eftersom jag tog brorsans när jag var liten så betyder det, givet dessa två råd, att jag ska åka med samma ben frammåt som bakåt. Det går ju faktiskt inte. Men till slut tog invanda mönster alltså över och över 17 års vridning av kroppen åt ett håll vann över medfödda instinkter
   Efter att ha glidit ner som ett löv ett par gånger (fram och tillbaka utan att vända ryggen åt backen) så stängde de backen. Eller ja, då hade vi varit där i över en timme iaf. Trots nersläckning och brist på lift så gav vi inte upp! Jag körde i nedersta delen på backen och efter ett tag så kunde jag faktiskt svänga åt båda hållen! Det var nice. Hoppas jag minns hur man gör till nästa gång. När vi tröttnade på våra medhavda leksaker så blev det pulkadags. Omg säger jag bara. Även om det var snorigt jobbigt att gå upp för hela jävla backen några gånger så var det värt det helt klart, för fy satan vad kul det var. Jag hade med mig en pulka och Cissi och Erik satt på sina brädor. Fort gick det iaf.

Dagens bästa-lista, på tredje plats:
Cissi började hänga på mig när vi gick upp fjärde gången.
Jag: "GAH! Det är inte ofta jag kallar dig för tjock, men för i Satan kvinna!"
Cissi: "Meh!"
J: "Jo, men det är nog bara för att vi är på så hög höjd över havet, du vet hur det blir."
C: "Ja just ja, det är ju högre graviditet här".
Eeeh, ja. Så är det alltså.

På andra plats:
Att bo med två andra nötter. Annars hade man inte fått höra saker skrikas i ångest från köket. Jag stekte på en burgare när jag kom hem precis när Martin stod och diskade. Efter 20 min typ så hör man ett avgrundsvrål av uppriktig ångest från köket. "FAAAAAN dig Christian! Det här äpplet hade varit så jävla mycket godare om inte du stekt din hamburgare nyss!". Tihi!

På första plats och överlägsen vinnare:
Varm oboy med stark, stark stråhrom i. Mmm... Hade bara en pytteskvätt rom i, men det smakade som flytande arracksboll. Jag brukar inte gillar dem så jävla mycket, men nu... Det var riktigt jävla gott.

Nu ska jag lägga mig och läsa Liftarens Guide till Galaxen för typ fjärde gången tror jag. Var några år sedan sist så det är nog dags igen. Tänkte ta den på engelska först men orkar inte vänta tills jag orkar ta mig till biblioteket. This needs to be done now!

Höjer ribban

Klarade dödskursen i går med omdömet "Ni har verkligen höjt ribban över hur otroligt nära underkänt man kan vara utan att faktiskt vara det. Aldrig förut har jag med så liten marginal godkännt någon". Weeell, det var väl precis så högt vi siktade så mission accomplished. Det sköna är att jag och Micke nog jobbade överlägset minst av alla, vi hade fritid över och ingen av oss har direkt haft sömnproblem (vi jobbar inte riktigt med sådant). Vi måste alltså vara lite bättre bara helt enkelt.

Fick mig, via wikipedia, en översättning på Mardi Gras också. Ni vet, den otroligt kända festivalen i New Orleans. Det är franska för fettisdagen. Awesomeness galore. I år är den den 24e, men som tur är behöver man inte vänta tills dess för semlor, första gled ner igår och den var utvecklingsstört god måste jag säga. Me love. Jag har ju alltid hävdat att fettisdagen är något av oss tjockisars Alla Hjärtans Dag. Den dagen det faktiskt är OK att vara fet och ändå trycka sig full med onyttigt skit utan att få fördömmande blickar av en tanig pöbel. Nu kommer jag njuta av den dagen som om jag vore fet, fast jag inte är det längre, för att påminna mig om en enklare tid då jag, även om jag blev anfådd av trappor, aldrig behövde träna och kunde äta exakt vad som helst utan att tänka på det. Tjockishet har både för och nackdelar.



Jesus Shaves igår, och jag tror helt ärligt att han faktiskt gör det...

Idag kommer det bli Twisted Sister, baksidan är täckt med texten  We're not gonna take it! Är väl inte något gigantiskt fan, men Stay Hungry är en sjukt bra skiva som har fungerar än idag.



Dreams

Något för er drömtydare där ute. Vad betyder det om man drömmer att man är på konsert där Nick Borgen, Leonard Cohen och Arja Saijoma sjunger We Are All The Winners och där Leo bjuder publiken på te, kex och ostbricka? Det kan ni ju fundera på.

You just keep on trying till you run out of cake


And the science gets done and you make a neat gun for the people who are still alive. Seriöst. Kört den 8 gånger i rad nu, och fler kommer det nog bli.

Helg igen. Man verkar ju inte kunna komma ifrån dem. Tränade ben med Micke i fredags och grüss gott... Cissi och Erik funderade på att sitta i soffan hela dagen bara för att se mig gå idag. Mina ljumskar... Now THERE's a place where I'd like massage right now. Ska bara hitta någon som är modig nog för en "Nära intimmassage"-upplevelse. Och för alla er som nu kommer skriva/säga "men du har ju Micke och Martin där ju, njöööhöhöhöhö!", ursäkta men första veckan vi bodde ihop ringde för att säga att han vill ha sitt skämt tillbaka. Tänkte ta det här tillfället i akt och göra lite sammhällsnytta. Det här går ut till 99% av alla er där ute: Du är INTE en ståuppkomiker. Du är inte ens speciellt rolig. Så låt skämtandet göras av proffsen, ok?

Igår var det iaf awesome galore. Ett tag var det nästan så awesome att jag höll på att få en överdos med en allergisk reaktion som resultat. Min kropp är inte van med det. Först var det snapsakademieande, och det gick väl helt ok iaf. Med varierande nykterhetsnivå och korrekthet på vissa delar i sångerna så klarade vi oss iaf utan att behöva skämmas. Sen så bar det av till bunkern eftersom Martin och de andra spexarna i snaps tyckte att vi skulle sjunga på deras spexsittning också. Det var också skitkul, för de vet ju iaf hur man är en bra publik. Bara massa glada och trevliga människor typ, plus att akustiken i den där lilla betongkuben gjorde att det faktiskt blev medhörning för en gångs skull så man slapp gissa var man skulle ligga. Awesome som sagt.

Efter det var det minsann dags för förfest. Snabbt hem, svepa grogg och byta om (blev Clintan-rött till slut) innan jag hämtade upp Cissi och gick till Lisas kompis Lisa. Där var det fullt av trevliga och roliga människor. Efter ett tag kom det ännu fler sådana också dessutom, inklusive ännu en Lisa, så hälften av alla tjejer där hade samma namn. Det var sweet för minnet. Ashög musik till trots så var det en gigantisk succé och det var jävligt roligt att kunna dricka med Cissi igen. Inte en helg för tidigt! Efter förfesten följde kåren som vanligt där minnet som vanligt börjar luddas upp eftersom det alltid är typ samma. Kvällens bästa var enligt Cissi iaf när en lång kille (kanske blond, kanske inte) kom fram till henne och jag sa "Asså, *vänd mot killen* hon har pojkvän, *vänd mot Cissi* och han är skittråkig. Ni behöver inte prata eller lära känna varandra". Typ så iaf. Kommer inte ihåg vilken kille det var, men jag litar på att jag hade rätt iaf. Jag brukar ha det.

Julle sen, min jacka "försvann" och jag fick gå till efterfesten utan. Där blev det ännu mer mackor hos Lisas kompis Lisas granne tills en snorpackad Gidlund kom in och la sig i hennes säng och vägrade gå därifrån. Till slut gick han och la sig i soffan iaf, så jag tultade hem (fortfarande i bara t-shirt) någon gång efter fem på morgonen där. Så det var den bästa lördagen på sjukt länge iaf. Nu är Lisa inte här nästa helg, men är helgen efter ska jag försöka lura henne till att förfesta hos dem igen. Om det inte blir RIFF då. Det är ju också en möjlighet.



Kanske min enda vita t-shirt. Inky, Binky, Pinky och Clyde i klassiskt utförande med en provokativ uppmanelse under. Stilfullt. Här följer också min snapsoutfit för er som inte sett mig sjunga. Också rätt stilfull om jag får säga det själv.



Till sist, en fin lasagne. Den är inte så bra på bilden kanske, men den blev sjukt snygg. Ruskigt jävla god också. Är det något jag och Micke gör bra så är det lasagne känner jag.


Omnia faeces

Idag har varit en rätt produktiv dag faktiskt. Matematisk statistik på förmidagen och nu börjar det bli som jag minns den. Varannat tal är så pissenkelt att det inte ens är värt att skriva ner medans varannat är så omöjligt svårt att det inte finns en sportmössa att man klarar det. Mysigt. Sen blev det lite mätningar på folks lillfinger i Centrum också. För labb 1 minsann. Efter det så var det inte något möte så det blev gymmet igen. Jag och Micke har varit där fyra dagar i rad nu och håller så våran "fyra gånger i veckan"-grej som vi tänkte köra.

Igår pratade vi om uttrycket "inte en sportmössa". Eller ja, det kom på tal, inte som att vi diskuterade det speciellt länge. Men ändå, är det bara jag som använder det uttrycket i hela världen? Jag tror inte det. Jag måste ju hört det någonstans. Men är det bara gamla gubbmasar som använder det, och var kommer det från egentligen? Ja, det är mystiskt, det är det.

I helgen är Micke och Martin borta heeela tiden på spexgrej så jag får försöka roa mig bäst jag kan. Ska göra det genom att försöka hitta en bok på akademiebokhandeln och sen äta middag på thaithai med Emma. Vem vet, efter snapssjungning så skulle vi eventuellt ut i stan till och med. Det är inte ofta det händer, men det blir nog roligt.

Ne, ska gå och vägra vara vuxen nu och läsa lite serier. Det är mer nice än folk ger det cred för.



Förrgårs tröja. Fick den av syster i julklapp och den stämmer väl säkert ofta, men är inte direkt någon man går runt i skolan med så tog den när jag ändå hade en slappdag hemma. Sjukt nice med hellediga dagar.



Clintan var det för hela slanten igår. Från filmen the Outlaw Jose Wales. Har inte sett den, men har tagit hem den så ska nog göra det imorrn. Den är snygg. Också en julklapp från syrran. Den blir det nog till utgången imorrn om det inte blir skjorta och väst. Det beror ju som på vilka signaler man vill sända ut så att säga.


Dagens är en gammal goding som jag inte ens vet varför jag gillar, men det gör jag. Den är käck på något retroaktigt vis.

Här är min nya "bastubag", som jag kallar den. En gammal medicinväska som Hasse Häger tröck ner i min hockeytrunk för ett tag sedan. Hittade den när jag letade handduk och insåg att den rymmer en vanlig handduk, min bastuhandduk och minst två öl. Får lätt ner underkläder och badbyxor också om det skulle behövas. Nice!


Till sist en fördjävla god macka. Vi gjorde fyllda kycklingfiléer till middag en dag och jag åt aldrig min lunchlåda dagen efter. Efter gymmet så orkade jag inte göra pasta utan rostade istället två brödskivor och la emellan en filé fylld med fetaost och pesto samt täckt av en gräddsås med vitlök och parmesan, plus lite kryddor. Helt insane gott!



Ny start

Idag började alltså LP3, den tredje läsperioden sedan jag slutade jobba. Det känns fortfarande nice som fan. Idag så var jag i skolan pass 2 och 3, kom hem, gjorde faktiskt det jag skulle göra till imorrn plus extra inom japanskan (som tyvärr krockar sjukt mycket med matstaten, men jag har ju redan läst den en gång så förhoppningsvis kommer det tillbaka). Får se hur länge jag håller mig i fas. Det är inte det vanligaste. Men det slår skiten ur att svetsa iaf, så mycket kan jag säga.

Är trött efter att ha kollat massor på Ryan Stiles som Lewis i Drew Carey Show (Drew Carey Show-The Very Best of Ryan Stiles pt.1 till pt. 11) så är nog dags att sova. Mer matstat imorrn, sen kommer Eve hit. Sjukt länge sedan det hände nu. Vi ska se Psych, kanske den bästa serien någonsin. Tihi.

Dagens tröja är tillbaka och den är The Kristet Utseende. Najs är allt jag har att säga. Najs indeed.



Kan också visa hur söta märken man får på axlarna efter att ha kört benpress på gymmet. That never goes away...



Till sist, ett par bilder åt Groth nr. 2, som alltid kommer vara nr. 1 i mitt hjärta, från när vi lajjade runt som fan i hans garage på lovet. Kommer mer på facebook från lovet när jag får den berömda tummen ur.


Vi spelade så fort att vi knappt fastnade. Så jävla true.
666
\o/
|
/ \



I'm a leadfarmer, motherfucker!

Sista fria vardagen nu. Så jävla skönt det här lovet har varit. Äckligt skönt. Idag var ännu en sovmorgon, sen så kollade jag de roligaste scenerna från Tropical Thunder. Jepp. Så lite har jag att göra nu att jag kan ta en film jag sett och se om den igen bara för att hitta repliker att citera i framtiden. Lovely! Om någon undrar vilka som ÄR de roliga scenerna i Tropical Thunder så kan jag säga att det är alla scener där Robert Downey Junior har repliker och hela tiden när Tom Cruise är med. I övrigt är det inte en toppenrulle, men RDJ och TC... Tihi. Sen blev det Storheden, systemet och Willys. Snart borde Cissi höra av sig för ikväll blir det tacos och film. Inte en dålig fredag direkt. Dock fredagsgrogglöst för min del eftersom jag kanske lär agera chaufför ikväll. Så är det. Eftersom jag gått runt och sunkat i min Wacken-tröja hela veckan så är Dagens T-shirt fortfarande lagt på is. Nästa vecka så. Kanske.

Skarpa verktyg i redskapsboden.

Blev väckt sjukt tidigt imorse så idag har jag fått saker gjorda. Först åkte jag till Elgiganten och lämnade in min telefon. Förhoppningsvis kan de laga den. Det vore nice att ha en som inte låser sig hela tiden, slutar spela upp musik och tappar kontakten med minneskortet konstant. Efter det så packade jag upp min väska, satt i mitt nya tangentbord som fungerar som en dröm och hämtade min frack som äntligen är här. Ni som vill se den får masa er till någonstans i skolan (vet inte var än) 11.00 eller 13.00, då är det nämligen framträdande. Sedan så har vi en storsjungning på kvällen också. Får se om den hinns med, men jag hoppas det nu när jag är skitsnygg. Gymmet har också fått ett besök, såg Tok-Janne i hans berömda linne/shorts-mundering och jag kan säga att mina ögon började regna ganska hårt. Arg verkade han också, så jag hoppas han inte rättade våran rapport idag.

Bra citat från hushållet:

Jag och Micke satt och kolla på en Inter-match igår via streaming. Vi tänkte se om Zlatan verkligen var så bra som aftonbladet vill få det att låta. Inte riktigt, men han var ju inte skitkass heller. Fast han missade mer än han satte. Nåväl, vi såg en kille med namnet Samuel på ryggen, något vi tyckte var lite fult. Vet att det inte är hans förnamn (det är Walter) men det var ändå lite roligt i övertrött tillstånd. Då kom Micke på att det vore ännu fulare om svenskar med klassiska dubbelnamn skulle ha sina förnamn på tröjan:
"typ Stig-Arne eller Bo Lindgren."
Jag tror vi får vänta länge innan Lindgren kommer med i almenackan, men det är kanske bara en känsla.

Idag så pratade Martin och Micke om något i köket när jag kom ut dit (jag lyssnar sällan), men det var tydligt att tandhygien stod på schemat:
Martin: "Jag tog bara den där vanliga tandkrämen. Men ni vet. Tandkrämen på Q. Den där vanliga?"
Jag: "Colgate?"
Martin: "Ja, den."

Ibland är det som Brad Sherwood så fint uttrycker det, "I feel like the meat in an incompetent sandwich".

Skyller diverse stav-, tempus- samt grammatiska fel på trötthet, utslitenhet samt det nya tangentbordet som måste köras in ordentligt nu. Mmm... Nya saker...
Over and out.

Jullov, en sammanfattning

Julen kom, julen gick. Nyår kom, nyår gick. Det hände saker, men en överhängade del saker hände inte alls. För bilder, konsultera Facebook. Klapplistan innehåller en frack och ett par lackskor, ett par t-shirts, tangentbord och en bok. Precis det jag önskade mig med andra ord. Imorgon ska jag åka tillbaka till Luleå och ha en vecka ledigt där. Det är första lovet på lääänge som jag inte haft någonting att göra på. Ska nog fina till min japanska lite i veckan så jag inte gör bort mig helt om Tomoko börjar prata med mig när jag kommer dit för att fräsha upp den. Ska ju inte läsa japanska 1 nu, eftersom den är klar, men tänker försöka gå på lektionerna iaf. Sen ska det tränas hockey, kanske börja joggas och sjunga med snaps. Hoppas fracken levererats till Luleå nu, den som kom hit var för stor, så jag kan få testa den.  Min alldeles egna liksom. Snyggt. Nu behöver jag bara en större teknologmössa, för den jag har nu är ju egentligen inte min. Den måste blivit utbytt mot någon annans under avslöjningen förmodligen, så om någon har en alldeles för stor mössa och läser det här, hör gärna av er.

Fick bloggen dödförklarad idag, men ja. Det har inte hänt så mycket här hemma under långa perioder, inget som varit värt att ta upp, och sen när det väl hände saker så hände allting på en gång och då orkade jag inte. Men snart är det dags för gamla takter igen.