Semestersammanfattning 4: Suparveckan...

Åkte till P på söndagen. Tänkte sova där litegrann i veckan. Jo tjenare... Söndagen, han och jag tar ett par öl och kollar på Mad Max 2 & 3 medans M (lillebror P) blir skitfull. Asroligt. Vi sitter och diggar musik och pratar till 6 på morgonen ungefär. Sen tisdagen så åker P till Borlänge och jag är plötsligt husvakt eftersom M är försvunnen hos någon av sina kompisar. Tittar på tv och grejar, matar katten och så och så kommer P och Sara tillbaka från Borlänge och jag åker hem för att sova. Enda kvällen på hela veckan det hände.

Onsdag, tillbaka till P, förfest och så in till Karlbergsparken. Mer förfestande med lite kvinns och sen så trapper. Det sjukaste någonsin verkligen. Kö med en in, en ut på Trapper. På en onsdag! Är det ju aldrig ens på helgerna där. Men men, vi kom in och träffade folk och hade kul. Sen efterfest här till 7 på morgonen. Tydligen så badades det bastu och det badades i grannens pool. Jag satt i köket och snackade med folk mest hela tiden. Morgonen efter var det ett par folk som sovit här som vaknade, insåg att de knappt kom ihåg var de var och väldigt snabbt, men väldigt artigt, drog härifrån i skam.

Torsdag, mellandag, vi gjorde inte så mycket. Fredag, förfest här, gick på Star och det var väl rätt kul, och sen så efterfest här till 7 igen. Lördag, vaknade 12 typ, de andra vaknade 5 och så var vi igång igen. Fest Karlbo, fest Gärdet och så efterfest till 7. Nu blev jag dock inte full, jag var tvungen att bära en däckad tjej en halv km medans hennes kille mest bara gick bredvid och så höll ett par junkies mig vaken när jag tänkte sova. Men men, the sun can't shine all the time.

Massa tack till Madde som skjutsade hem mig efter att jag blivit lämnad på stan igen på fredagen. Dessutom så är det här veckan då jag köpte en klocka, ett par skor och en mobiltelefon. Allt i tisdags när jag hade tråkigt för att P inte var här. =P Sen säljer Vega ut alla VHS för 30 spänn så jag köpte 6 stycken Troma-splatterfilmer och två med Dolph. Väl investerade pengar. Parts of the family var dock inte så bra, ska nog kolla på Toxic Avenger nu. P åker till Stockholm idag, jag tar mig dit imorrn för att sedan påbörja fjärde och näst sista semesterveckan... Tysklandsveckan...

Semestersammanfattning 3: Båtveckan...

Vad kan man säga. Per ringde på söndagen och sa att vi skulle segla på måndagen. Kul tänkte jag! Så vi åkte till coop och systemet, jag, Per, Glenn och Henke, och sen satte vi av mot Eskilstuna och båten. Var en rätt liten och mesig båt egentligen, vilket vi gärna påpekade för P, som här efter kommer referas till som Captain lawl, hela veckan.
   Jag och G, som här efter kommer referas till som Ikban, korgknytaren, korkade upp ett par flaskor öl och så började vi dricka. Vädret var skitfint men det blåste så lite att det inte var värt att segla. Vi stannade istället till, mitt i farleden, och badade. Dök och voltade från fören och simmade tillbaka till akterna. Som en Pripps Blå-reklam. Sjukt härligt. H, som här efter kommer referas till som Shipchef Buggeye, frös dock som en liten småflicka mest hela tiden. Sen blev jag och Ikban, korgknytaren, fulla. All våran öl försvann, nästan all min rom försvann och vi hade då roligt. Ikban, korgknytaren, blev nekad att handla i baren för, ärligt talat, så ser han ut som 13. När vi hämtat hans legg (och ätit godaste måltiden på hela veckan) så kom vi tillbaka just för att få höra att de stängde. Så där var vi. Fulla i Strängnäs with no place to go. De andra gick tillbaka till båten, jag fastnade hos några 17-åringar. Inte för att de hade så mycket viktigt att säga utan för att en 83a där hade precis samma musiksmak som jag, så vi satt och pratade rätt länge. Sedan drog de på efterfest och jag lyckades smidigt och graciöst smyga in i båten utan att väcka någon...

Morgonen efter. Vaknar 8, pissar, somnar om. Vaknar 11, inser att vi är halvvägs till Stockholm och går upp i 40 min. Tröttnar på segling (som Kapten lawl och Shipchef Buggeye håller på med medans Ikban, korgknytaren ligger och sover) och lägger mig igen. Vaknar väl vid 4 tiden, inser att vi är i stockholm och äter upp sista burken pilsnerkorv. Det var en bra dag. Vi åkte runt i Djurgården och hittade till slut Sveriges farligaste hamnplats, där jag som hopp-i-land-kalle var tvungen att hoppa i land på stora, lutande, spetsiga och hala stenar. Inte cool. Dessutom hade jag fortfarande blödande sår på fötterna från fotbollen söndagen innan så det underlättade inte. Men vi gick i land iaf och la oss till i Djurgårdshamnen. Jag sneakade till mig badrums- och duschkoden och så var alla nöjda. Jag och Ikban, korgknytaren, drack lite och Kapten lawl stack till stan för att träffa någon brud han träffat i Tyskland. Det var då det hände (inte bara Det stora McDonaldssveket -07). Ankaret hade lossnat och båten började slå mot stenarna. Inte coolt. Dessutom tacklade vi grannarna rätt rejält. Sååå, Kapten lawl fick åka från bruden med taxi och komma springandes. Det hela slutade med att vi, klockan fem på morgonen och äckligt nöjda över cockblocken, drog ut till någon liten jävla ö som var värsta familjeparadiset. Det upptäckte vi nämlingen när vi vaknade på...

Onsdagen. Kliver upp och upptäcker att det är massa barn, pensionärer och annat löst folk som springer runt på våran ö. En glass kostar 50 spänn, två pannkakor med glass 60. Sjukt. Men det är dåligt väder så ingen seglar och därför måste vi ligga kvar eftersom det inte finns hamnplatser någon annan stans. Båt in till stan, förfest i Johan Hakélius lägenhet, Debaser och så åkte de andra ifrån mig när jag var på donken så jag fick ta taxi till brorsan. 250 härliga kronor ut i helvetet. Nå, dagen efter, när jag hittade Kapten lawl och Ikban, korgknytaren, på kajen till färjorna, så inser jag att något saknas. Shipchef Buggeye. Han hade tydligen blivit rånförsökad, men det gick inte så bra.
"Jag behöver din mobil."
"Nej."
"Det är viktigt! Ge mig din mobil!"
"Men NEJ!" och sen så sprang han till centralstation. Han satt och surfade till halv 8 på morgonen och tog första tåget hem till Avesta. Fantastiskt roligt. Här myntades också uttrycket "If you can't hear me, I'm DOING IT!".

Torsdag seglade vi inget heller på alltså, bara åkte ut till båten, åt kex och mjuka salta pinnar med gaffel, och så sov vi vidare.

Fredag, ut till någon annan hamn någonstans, vänta på Kapten lawls föräldrar och så bilade vi hem sen. Var tänkt att jag skulle träffa J och gå ut på krogen, men hon hade stängt av mobilen hela dagen och gått i exil ute i skogen så jag fick inte ens tag på henne. Så det blev att sitta och sega istället. End of Båtveckan...

Semestersammanfattning 2: Ledigveckan...

Vaknade, städade, packade och fick skjuts av ljuva P till Kallax. Fantastiskt vad fort sådana saker kan gå om man lägger manken till. O och KK var över och hämtade lite saker också (bland annat reservnycklar så KK kan vara min slav hundra mil bort ;) massa tack för det!) och det var ju trevligt att inte behöva diska i ensamhet. Sen så flögs det ner till Arlanda och tågades bort till Linköping. Väl där så togs det lugnt. Massor med lugnt togs det och det var skitskönt. Bara ligga och slappa i några dagar var ganska precis det jag behövde kände jag. Tog någon tur till staden också och lullade runt och när vi var där så ringer Patrik från P-Os trafikskola. "Nää, du kan inte köra upp eftersom ditt övningskörningstillstånd har gått ut. Fixa ett sådant". Happ... Bara gå till länskontoret och skaffa blanketter, smita in till världens snabbaste optiker och så fylla i skiten. Hann inte tillbaka i tid dock, så fick lämna in dem dagen efter. Träffade S och gick runt med henne en stund också.

Åkte hem på lördagen för att få gå ut var förhoppningen. Blev inte riktigt så. Satt hemma istället och läste och sov lite till. Söndagen träffade jag flickorna på och det var väldans roligt det också.

Semestersammanfattning 1: Sista veckan...

Min första förmiddagsvecka... Inte cool. Jag hatar att gå upp tidigt och på helgen när vi jobbade 11-timmarsskift så började allt gå åt helvetet. Efter att iaf ha tråcklat mig igenom vardagarna med någon sånär finess (orka laga mat... orka simma... måste simma... KAN inte simma för de ändrat reglerna på badhuset och tänkte de skulle börja en vecka tidigare än annonserat...) och liknande så kom helgen...

Lördag, tappade allt. Fel saker sattes på fel ställen, glömde punkta vissa saker så de ramlade av, glömde fästa bryggan i maskinen (eller ja, höll inne knappen en hundradels sekund för kort så fästgrejerna åkte tillbaka) så bryggan ramlade ur och slog i golvet BAKOM fixturmaskinen (när man tappar 160 kilo på betong så låter det kan jag lova) och det var inte det lättaste att få upp den igen. Och sådär höll det på. Var så jävla glad när skiftet var slut. Att vi var 2-3 man kort hela tiden (på 6 man totalt) gjorde ju inte saken bättre.

Söndag... Dagen då det blev värre... Fortfarande för lite folk men nu med tidspress. Jag fick vara på station ett, säten, och det är en rätt enkel och snabb station. Det var bra, för när vi gjort 116 stycken bryggor skulle vi få sluta. Så jag började svetsa. Varit där förut och det gick jättebra. Nu blev det inte alls. Porer ÖVERALLT! För er som inte är insatta... Porer är alltså när man får stål, fint hårt stål, att se ut som chokladmousse med luftbubblor överallt. Sjukt dåligt. Då får man slipa massa. Om man heter Robin alltså. Jag hade fullt upp med att hinna göra dåliga svetsar så jag hann inte. Efter ett lite tag av att ha sugit totalt så gick jag och ställde mig längst bak, bromsflänsar. Det kan jag iaf och jag saktar inte ner produktionen. Då slutade svetsen fungera. Sen fick vi byta tråd på svetsen (att byta en trådrulle på 250 kilo är inte så lätt som man kan tro). Sen blev det hål på tryckluftsslangen. Att byta den tog ju också sin lilla tid när vi inte hade rätt verktyg. Sen skulle vi byta fixturer eftersom vi plötsligt använde en annans sorts broms. Försök skruva ur 6 skruvar som sitter i en spalt på 6 cm. Man får inte in fingrarna knappt. Insektnyckeln kunde rotera 40 grader, sen fick man ta ut och sätta i den igen. Åh, givetvis var det både mörkt och så jävla fullt av lort att man var tvungen att gissa var den skulle i. Sa jag att de var stenhårt åtdragna också? Gjorde ett par och sen skulle vi givetvis byta tillbaka igen. Åh... Så tröttsamt. Kramp i heeela fingrarna. När den dagen var slut, då var jag det också. Bara hem och sova typ och sen började ledigvecka följt av semester...

En kuk

Det var vad jag hade bild på i min mobil efter midsommar. En stor jävla kuk. Upptäckte det när jag skulle visa bilder för Eve i helgen. Var en spännande upplevelse.

Nu är det då varmt ute iaf. 23-24 grader i skuggan och solsken så det förslår. Just tagit en tur på rullskridskorna och det var skönt som fan. Värker i fötterna men funderar ändå på att ta en tur till senare när de vilat upp sig lite. Ska slänga in lite tvätt nu om tvättstugan är ledig.

Sista veckan på jobbet. Förmiddagen gick bättre än jag trodde så det ska nog gå bra det här. Sen Linköping en sväng, sen hem och sen börjar festivalandet. Får jag inte med mig någon alls till yran i år så kommer jag bli ännu surare än förra året. Jä jä, så är det väl.