Ännu en bra företagsledare

Här kan man läsa om Åbro och AIK och Berth Milton.

För er som inte vet så har "porrkungen" Berth Milton, han är ägare av porrimperiet Private Media Group bland annat, ett företag han fick ärva av sin far, Berth Milton Sr., som grundade det på 60-talet, köpt in sig på en massa aktier i AIK fotboll. Han är just nu fjärde största ägaren med ungefär 4% av rösträtterna. Det han tänker göra med sin rösträtt är att ge den till Black Army, en av de mest ökända "firmor" sedan jag var liten knatte, och han säger att de nu får en chans att kunna påverka sportsligt istället för att slåss. Det är nämligen "haken" för BA, de måste sluta med läktarvåld och huliganism. Blir det mer bråk så drar Berth tillbaka sin rösträtt. Jag personligen tycker att det här är ett av de bästa initiativen någonsin, det är faktiskt hur smart som hellst. Berth älskar AIK, han nästan lever för klubben, och han har pengar nog att verkligen försöka stoppa det negativa bråkandet som förstör både för AIK och hela fotbollssverige! Kung! Bra gjort Berth!

Problemet är inte vad Berth lever för, utan vad han lever på. Porr. ALLA inom svensk idrott hatar porr helt plötsligt. Till och med en Kinnevik hatar porr och ingen säger något om det. Fast ja, Kinnevik jobbar ju med MTG som äger ViaSat och andra dotterbolag i hela norden. De har alltså hur många kanaler som helst som sänder porr, men ändå. Spelar roll. Moral är ju bra, så dubbelmoral är väl alltså dubbelt så bra?

Nu har alltså Åbro sagt nej till det här omoraliska företaget också. De vill inte ha något med porr att göra. Nää, alkohol och sexindustrin har ju aldrig tagit hjälp av varandra förut. Det vore ju helt bizzart att blanda ihop de sprit och sex, hur skulle då världen se ut? Det bästa är att AIKs vd nu säger till DN att "det är inte bra om AIK förknippas med varumärken som har att göra med porr, tobak, sprit och så vidare"...

...
...
...

HALLÅÅÅ??? Åbro har varit eran huvudsponsor i 15 år! Dumjävel! Det är roligt att en man som blivit snorrik på att ärva ett företag som bedriver en helt laglig verksamhet blir så hatad bara för att han vill hjälpa klubben i sitt hjärta. För let's face it, han har inte gjort något olagligt här! Inte alls. Helt sjukt.


Det näst bästa, efter AIKs VD är iaf Black Armys chef. Han har då inte fått det här om bakfoten och leverar i samma intervju de två citaten som får ses som huvudkonkurenter till Per Ledins "nu är råttet mågat!" (efter att ha kallat Tommy Salo tjockis) i tävlingen Årtusendets Bästa Citat!.

"Valle Elivuori, ordförande för supporterklubben Black Army, tycker inte att Berth Miltons aktieinnehav är någon stor sak.
 ? Det spelar väl ingen roll om aktieägarna tjänar sina pengar på porr, bilar, olja eller ved, säger han till T.T
 ? Jag utmanar den som själv aldrig tittat på porr att kasta första moralkakan.
"

Porr, bilar, olja och ved alltså... Det bästa man kan tjäna pengar på... Ved... Jepp. Dessutom tänker jag börja kasta moralkakor och inte stenar. Men han har ju faktiskt rätt, det Berth Milton gör är lagligt, han har goda intentioner (få slut på läktarvåld) och den killen (eller tjejen för den delen, nu i dessa upplysta tider) som ALDRIG sett porr i myndig ålder kan ju stoppa en tumme i röven för han finns nog inte. En på miljonen kanske, inte fler.

Kommentarer
Postat av: Lovely

Det här var mycket underhållande Christian raring :)

2007-11-27 @ 18:05:37
Postat av: Jero

Faktiskt. Sjukt bra debatt. =P Till och med Robert Aschberg och hela Insider-gänget har granskat det. ;)

Postat av: Ingela

Det här var roligt, jag måste börja läsa din blogg lite oftare :)

2007-11-30 @ 10:55:36
URL: http://ingelatheorin.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback