Oooh, it's a wonderful world!

Elverket Lidingö verkar vara the place to go. Om man vill se 13-åringar i bh och hotpants alltså. Varför har de bh ändå för? De har ju inte ens utvecklat bröst för fan. Tänkte dra ett par citat från artikeln som fick mig att skratta lite och tänka, det var sämre förr:

"Ett par hundra tjejer dansar sig svettiga i tunna linnen, leggings eller hotpants. Några har rosa bebisnappar i munnen." - När jag var 13 hade vi ju inte ens ett par hundra tjejer hemma, men då var det ändå en helt annan dresscode.

"Runt omkring svärmar lika många killar i uppknäppta skjortor, jeans och vaxfrisyr." - Ha ha ha, ja vad ska man säga? De där tokiga lidingöborna. Det gäller ju att bli så slemmig som möjligt så tidigt som möjligt så därför är det en bra idé för prepubertala små kräk att blotta sina hårlösa bröst. Precis som storebrorsan gör på Spy Bar.

"De som dyker upp i mjukisbyxor och sedan klär av sig till nästan ingenting. ... Nere i källaren står en arg Natalie, 13, hårt rosasminkad med tuperat hår. Hon har just blivit varnad och sätter motvilligt på sig svarta leggings under de små shortsen.
? Jag tycker man ska få klä sig som man vill, jag har betalat inträde. De borde sagt till tjejen med Björn Borg-trosor i stället, säger Natalie. " - Ja men naturligtvis har du betalat inträde och därför borde du få bryta mot lagen om uppseendeväckande beteende! Kom igen nu lilla stumpan, du blir ju glad när gamla farbröder i trench coat kommer och bjuder på godis också, eller hur? Och damn that girl i Björn Borg-trosor! Hon verkar mest ond i hela världen! För övrigt ser jag att det är inne med hård rosasminkning så jag måste nog börja piffa till mig annorlunda innan kåren nu, man vill ju inte se ut som en modehora, eller hur?

"Hon drar ut skjortglipan så att bh:n syns ordentligt. Rättar till de vaddfyllda bomullskuporna." - Vaddfyllda eller pappersfyllda?

"Målet är att få strula med så många som möjligt. Den som hånglar mest får högst status." - På min tid var det ju inte direkt högst status man fick. Man blev ju kallad något annat... Hmm... Ja just ja, Säkert Kort! Så var det. Så lite har ju förbättrats tills nu iaf, mer jämställdt här alltså. Och var gör de tjejerna som var så hos oss idag? Ja du... Vem vet. Jag är på universitetet och här är de då rakt inte. Killarna som var så då? Tja, de som inte är vaktmästare eller snickare har jag ingen aning om, men de är förmodligen på bruket och bara väntar av de sista 43 åren till pensionen nu. Men de hade ju iaf sin peak när de var 13 så hey! Inga sura miner!

"Varför vill ni klä av er?
? För att det är fint. Och för att man får killar. Vi kommer ju hit för att strula." - Läs: Varför vill ni klä av er? För att vi har ingen självsäkerhet, ingen personlighet och våran intelligens och förmåga att föra ett intressant samtal ligger på en skosulas nivå!

"? Tyvärr leder det till att killarna tar på tjejerna också. Attityderna påverkas, det är okej att säga hora till en tjej med lite kläder på sig." - Såå, inte så mycket hade tydligen hänt med jämställdheten här alltså. Det är bara i tjejernas huvud, ni vet, platsen där det är helt okej att byta samtalsämne utan logisk övergång för att vinna en diskussion man egentligen förlorat.

"? Men vi har inga förebilder, absolut inte Britney Spears, bara oss själva, skriker Sara och dansar vidare." - Eeh, ja... Ungefär lika bra som att gå in till polisen och säga "Jag har INTE mördat någon. Bara så att ni vet. Det kanske flyter upp en kropp i Tjärnsjön imorrn, men det var INTE jag! Ok?" när man svarar på en oställd fråga.

Det var det. Alltså, 13 år! Visst, många in min klass hade sina första fyllor i sjuan, inte jag, men jag har ju tagit igen att jag inte började förrens jag var 17 med alles för stor bravur, men ändå. Nakenfester? Varför var våra tjejer så tråkiga och är det bara att hoppas att om 5 år när de kommer in på krogen så har de fortfarande samma inställning? Jag vet inte, men jag vet iaf en sak: Det här är inte en sådan där skratta/gråta-konflikt. Det här är BARA skratta. Speciellt när de vaknar upp om några år och tänker "fan... Jag förstörde verkligen hela mitt liv genom att bli med på bilder i bara underkläderna som 13-åring...". Det tycker jag är roligt.

Kommentarer
Postat av: E

Jag tänker låtsas att jag aldrig läst det där. Om det inte går tänker jag säga till mig själv att du överdrivit allt, kanske till och med hittat på det. Jo, du har hittat på allt!

2008-03-01 @ 12:22:17
Postat av: Ingela

När jag var 13 var man rädd för killbasiller och lekte med barbie. Kanske, typ, eller något :p
Jag började inte heller att dricka förrän jag var 17 (förutom när jag var 12 och råkade dricka lite för mycket cider på midsommarafton som min kompis mamma köpt till oss). Och gissa om jag är glad över det. Med tanke på hur löjliga de ser ut när de ranglar runt i grupp och skriker, spyr och hänger på varandra, känns det ganska skönt att inte behöva skämmas över sig själv såhär i efterhand.

2008-03-01 @ 15:11:42
Postat av: Gustav

Dom blir nog riktigt stolta över sig själva när dom tittar tillbaka på sina första tonår.Hoppas verkligheten inte slår dom allt för blodiga...

It's a fucked up world I say!

Postat av: Jero

E: Jag kan inte hitta på Aftonbladets nyheter, så duktig på att ljuga är jag inte. ;)

Ingela: När jag var 13 så hade vi ju första klassfesten i Hede när folk hånglade i lite olika hörn, men dom blev ju ihop sen. Efter det så var det första festen i Folkets Hus i Fors där tjejerna drack alles för mycket cider för sitt eget bästa också. Plus att vi hade ju Ericas garage, det ha väl du också varit med i. ;) Och ja, jag håller med om att det ser mycket bättre ut nu när vi är i 23-årsåldern och ranglar runt i grupper och skriker, spyr samt hänger på varandra. ;) Men inte skäms jag för det. =P

Gustav: Allt går åt precis rätt håll skulle jag säga. Ju fler deprimerade människor, dessto mer lycka måste det ju bli över till oss andra? =P

2008-03-01 @ 19:17:30
URL: http://jero.blogg.se
Postat av: Pelin

Jag säger bara en sak. Hjälp...Då jag var 13 (på 1800-talet)? Hmm...En stor plufsig Fila-tröja var det hetaste man kunde äga och ha på sig..

2008-03-02 @ 09:49:36
URL: http://pelin-pelin.blogspot.com
Postat av: Ingela

Bättre å bättre, det vet jag inte. Eller jo, bättre. Men inte bra. Jag ranglar inte runt i grupp och skriker, spyr och hänger på varandra nu heller. Kanske en kort period i 18årsåldern, men that's it!
Ericas garage vet jag inte säkert, men Erica överhuvudtaget iaf. Jag var ju hem till dig en sväng också, då såg vi på snövit på disneychanel vill jag minnas :)

2008-03-02 @ 11:35:50
Postat av: Jero

Pelin: Själv körde jag min
bruna Fruit of the Loom tröja varje dag i tre år typ. Polaren hade hittat den på Fors IP bakom en tvättmaskin och det är fortfarande min skönaste. ;)

Ingela: Brukar iofs inte rangla runt och spy och så, men nog skriker vi då och då. Sjunga är ju bra för moralen som dom säger. ;)
Jaa, var det då ni tittade på Lennart också? Och blev totalt utfreakade av en liten sköldpadda. =P

2008-03-02 @ 13:04:53
URL: http://jero.blogg.se
Postat av: Gustav

Jero>> Hade du OCKSÅ en brun fruit of the Loom tröja? Den och långt lockigt hår var min grej, en tid när alla andra hade spikes i håret och coola kids traska runt i platådojor. Jag var sjukt rebell alltså ;-).

Rangla runt och spy, börjar man inte bli för gammal och rutinerad för att ens FÅ hålla på med sånt?

2008-03-02 @ 14:42:38
URL: http://cloudberryjam.blogspot.com
Postat av: Ingela

Ch: Någon Lennart minns jag inte, vem är han? Däremot har jag ett svagt minne av en sköldpadda, nu när du säger det.

Gustav: nu vet jag inte hur gammal du är, men ja, så är fallet.

2008-03-02 @ 16:52:22
Postat av: Jero

Gustav: Körde mer på snagg dårå, eftersom mitt hår som bekant inte växer neråt utan utåt. Så det var skabbtröjan, ett par stora svarta byxor i något mjukt, tunt och lent material med stora fickor på sidorna av benen. De var nice. ;) Och Gustav, du är så liten att du inte blivit så gammal än. Dessutom har jag aldrig sett dig full över huvud taget på de två åren du varit här så jag trodde inte ens du kommit in i den åldern än. =P Men nej, om man ska kolla på brorsan och hans polare så har jag ju minst 6 år kvar iaf.

Ingela: Gustav är yngre än oss. Han är 86a och uppenbarligen har han helt andra mål i livet än vad jag har. ;) Men Lennart VAR ju sköldpaddan. Han hette så. =P

2008-03-03 @ 06:24:05
URL: http://jero.blogg.se
Postat av: Ingela

JAHAAA, det förklarar ju saken (x2) :)

2008-03-03 @ 09:26:24
Postat av: Lovely

Hahaha sötnos, du hade nog inte kunnat hantera nakna flickor så bra när du var 13 om jag minns rätt ;)

2008-03-04 @ 17:33:26
Postat av: Jero

Jag var 14 när jag hanterade dig iaf, och jag var faktiskt inte helt utan erbjudanden innan det heller. =P

2008-03-05 @ 21:43:59
URL: http://jero.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback